VM fortsätter och så även speltipsen. Idag hämtas spelförslaget från en match mellan två lag som vann sina första matcher i gruppspelet. Jag tycker dock att det väger över väsentligt åt det ena laget här.

  • Match: Argentina – Sydkorea
  • Tips: Argentina -1 (Asian Handicap)
  • Odds: 1,83 @ Pinnacle
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 2010-06-17 13.30

Analys:

Argentina vann senast mot Nigeria men var det laget som skapade klart mest målchanser. Nu har dom fått en match i kroppen och kan spela lite mer avslappnat efter den 1-0 vinsten. Det kunde har blivit fler mål i den matchen men jag tror på en liten ketchupeffekt i den här matchen. Argentina har ett fantastiskt lag som skall kunna gå långt i VM och med spelare som Messi, Tevez, Milito, Higuain och Mascherano bör de kunna spela ut Sydkorea här. Skapar de lika mycket målchanser som mot Nigeria, bör Argentina kunna göra åtminstone 2-3 mål. Jag fortsätter att tro på Argentina och hoppas att det lossnar ordentligt för Messi och CO idag.

Sydkorea vann helt rättvist mot Grekland i den första matchen och har nu ett bra läge att ta sig vidare från gruppen. Sydkorea spelar en snabb fotboll och kommer att satsa på kontringar i den här matchen. Det blir ändå svårt att ta sig igenom Argentinas försvar som har fått spela ihop sig ytterligare en match. Sydkorea skall dock inte underskattas och kan i sina bästa stunder spela en väldigt vägvinnande fotboll. I den här matchen så tror jag att Sydkorea är väl medvetna om att ingen förväntar sig att dom skall ta några poäng. Allt är bara en bonus för dom. Tyvärr tror jag att motståndarna är lite för bra för dagen.

Jag tror att Argentina vinner med minst två mål här, insatsen tillbaks vid vinst med ett mål.

Lycka till!
/Josef