Idag vänder vi blickarna mot England där ligorna börja går mot sitt slut. Jag har hittat en klar vinnare ifrån The Championship och jag väljer att spela. Matchen finns även med på veckans stryktipskupong.

  • Match: Leicester – Watford
  • Tips: 1
  • Odds: 1,73 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 2010-04-17 16.00

Analys:

Leicester var inne i en dålig period för några veckor sedan och förlorade 4 raka matcher, 3 av dessa var på bortaplan. På hemmaplan är dem betydligt mycket bättre och har vunnit 4 av deras 6 senaste hemmamatcher. Laget har inför den här matchen fin form med två raka vinster mot lag på den nedre halvan. De ligger på kvalplats just nu men är inte helt klara utan behöver ett par poäng till för att säkra en playoff-plats. Leicester har imponerat på mig den här säsongen och kommer att vara med och slåss om en uppflyttning i år. I laget finns det en bra blandning av yngre spelare tillsammans med några mer rutinerade. Det unga anfalls paret Waghorn/Fryatt har gjort elva mål vardera och är bara 20 respektive 24 år.

Watford har gjort ett mål i 7 raka matcher, varken mer eller mindre. Formen är godkänd med 3 matcher utan förlust inför den här matchen. De ligger dock ganska risigt till i tabellen på en 19:e plats och har bara 3 poäng ner till ”strecket”. De har spelat mycket upp och ner under säsongen och är ett av de mest ojämna lagen i ligan. Dessutom har dem har stora problem på slutet när dem spelat på bortaplan, bara 4 poäng på de 14 senaste bortamatcherna är ett uselt facit. Trots lagets utsatta läge i tabellen och den senaste tidens form så tror jag att dem får det svårt här mot ett taggat Leicester.

Leicester har suverän statistik i sina hemmamatcher mot lagen på den nedre halvan. Lägg därtill att laget spelar för playoff och är i grunden ett mycket bättre lag än Watford. Watford har inte något eget spel och spelar mycket på chans, vilket inte skrämmer hemmalaget. Oddset duger gott och jag väljer att spela med medleinsats.

Lycka till!

/Josef