Den här helgen finns det betydligt mer utbud att välja på. De stora ligorna har ju haft ett litet uppehåll men är nu tillbaks igen, dagens tips är hämtat från Tyskland.

  • Match: Mainz – Hamburg
  • Tips: Mainz (DnB/Asian Handicap 0)
  • Odds: 1,72 @ Canbet
  • Units: 9/10
  • Spelstopp: 2010-10-16 15.30

Analys:

Mainz har börjat säsongen på bästa möjliga sätt, 7 vinster på 7 matcher. På hemmaplan har laget dessutom målskillnaden 10-3 på 4 matcher och det är verkligen imponerande hur dom spelar för tillfället. Trots att laget saknar de här riktigt stora stjärnorna så har dom gjort det väldigt bra än så länge. 19-årige talangen Schurrle har gjort 4 mål hittills i ligan och tillsammans med Allagui och Szalai på topp brukar det betyda mål framåt. Nu möter laget Hamburg på hemmaplan, ett av de förväntade topplagen, och får trots allt ses som en liten favorit här. Hemmaplan bör avgöra här och jag tror inte att Mainz förlorar här hemma.

Hamburg har ett mycket starkare lag på pappret men har starta säsongen något sämre än förväntat. Hamburg har 1-2-2 på de fem senaste matcherna och ligger 10 poäng efter Mainz redan efter 7 omgångar. De har även haft väldigt svårt på bortaplan är laget bara tagit en vinst på 3 matcher, trots att laget snittat 2 mål framåt per match. I Hamburg spelar spelare som Mathijsen, Jansen, Ze Roberto, Trochkowski, Kacar, Petric och van Nistelrooy förstås. De är allihop duktiga spelare så man kan förstås se att laget underpresterat en aning i början av ligan. Det saknas lite kreativitet på mittfältet och när man nu ställs mot serieledarna så tror jag till och med att Hamburg får det jobbigt.

Den raka ettan finns till runt 2,25 på nätet och kan spelas till lägre insats. Jag väljer ändå Mainz, insatsen tillbaks vid oavgjort, till ett lägre odds. Hamburg har stor kapacitet och kan mycket väl göra fler än ett mål här.

Lycka till!

/Josef