Efter lite blandade resultat på slutet har jag idag valt att lita på ett starkt hemmalag. Dagens speltips hämtas från en match i Superettan och är ett säkert spel i mina ögon.

  • Match: Assyriska – Väsby
  • Tips: 1
  • Odds: 1,63 @ Canbet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 2010-05-15 16.00

Analys:

Assyriska började säsongen väldigt bra och tog bl.a två fina hemmasegrar mot lag som Norrköping och Öster. De har 3-1-1 på de fem senaste matcherna och är klar favorit här. Assyriska är också starka på hemmaplan och kommer till den här matchen med en vinst mot Jönköping i ryggen. Förhoppningsvis kan det stärka laget en aning som inte varit på topp de senaste 2-3 matcherna. Göran Marklund är viktig för laget och avgjorde även senast, han har nu gjort 3 mål på de 5 senaste matcherna och kanske kan det bli ett till här idag. Det enda orosmolnet så här långt är det svaga målskyttet. Assyriska har bara gjort 6 mål framåt på lika många matcher vilket är något för lite. Visst släpper dem inte heller in särskilt mycket mål men i det långa loppet kan sådant straffa sig.

Väsby är klar jumbo i tabellen och har bara tagit 2 poäng på de inledande 6 omgångarna. Formen är således inget vidare och laget har 0-1-4 på de fem senaste matcherna. De har dessutom släppt in hela 11 mål på 6 matcher vilket bäddar för en svår match idag mot Assyriska. Det som också talar emot Väsby här är att dem har haft väldigt svårt mot just Assyriska de senaste åren. Väsby har 5 raka förluster mot Assyriska de senaste åren och hela 2-12 i målskillnad på dessa fem matcher. Nu är självförtroendet i botten efter den svaga inledningen och jag tror inte att det gör saken lättare inför dagens match.

Det ska mycket till för att Assyriska skall tappa poäng här mot jumbon på hemmaplan. Oddset är i lägsta laget men jag väljer att spela och höja insatsen något.

Lycka till!

/josef