Ganska klent utbud av matcher denna måndag eftersom jag väljer bort evenemangen från OS. Det jag trots allt hittat idag är en match mellan två likvärdiga lag, tabellmässigt. Det finns ändå en klar fördel för ett av lagen här, och väljer att spela.

  • Match: Strasbourg – Nantes
  • Tips: 1
  • Odds: 2,00 @ Stan James
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 2010-02-15 20.30

Analys:

Matchen är hämtad från den franska andradivisionen och är en match mellan två lag som ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket. Lagens form går åt helt motsatta riktningar och jag tror att det, tillsammans med hemmaplan, fäller avgörandet här.

Strasbourg ligger på en 16:e plats i ligan och har bara två poäng ner till en nedflyttningsplats. Laget, som inledde säsongen uselt, kan mycket bättre än så. De har också ryckt upp sig på slutet och spelat riktigt bra de sista matcherna. De har på dem fem senaste matcherna 2-2-1 som facit och det är framförallt hemmaspelet som imponerat. Strasbourg är nu uppe i fem raka hemmamatcher och slog bl.a. 5:e-placerade Laval med 4-1 i mitten på Januari. Laget visar också upp en fin målform med 10 mål på de senaste fyra matcherna. Formen är alltså på väg uppåt och jag tror att dem tar ytterligare en hemmaseger här.

Nantes har gjort en rejäl dykning i tabellen under den senare halvan. Laget låg med i toppen efter 10 omgångar men är nu nere på en 15:e plats efter bara 1 vinst sedan slutet av Oktober. Formen på slutet ser bedrövligt dålig ut, 5 förluster på de senaste 6 matcherna ger raden 0-1-5. Endast 3 mål framåt på dessa matcher vittnar om att det är ett lag i kris som jag spelar emot här. Det lag som spelade så bra under början på hösten har vi inte sett till sedan dess och laget får det svårt även här. Dessutom är det nu bortamatch och det gör inte saken lättare.

Oddset på 2ggr pengarna är ett roligt odds som jag väljer att testa. Insatsen är så klart valfri, men jag väljer någonstans runt medelinsats här med tanke på Nantes usla form och spel.

Lycka till!

/Josef