Real Madrid vann enkelt och handicapspelet satt fint till dryga 1,80. Söndagsspelet kommer från de brittiska öarna, där jag hittat ett odds som jag tycker det finns stort spelvärde i.

  • Match: Crystal Palace – Aston Villa
  • Tips: 2 (Aston Villa vinner)
  • Odds: 1,86 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 2010-02-14 16.45

Analys:

Crystal Palace har varit en stor besvikelse den här säsongen och ligger just nu på en 19:e plats i The Championship. Laget fick dessutom ett poängavdrag på 10 poäng som tog laget från en kamp om playoff-plats till en kamp i botten, moralen i laget är nog inte på topp just nu. Aston Villa är ett stabilt topplag i Premier League och det skall normalt sätt skilja en hel del mellan dessa lag.

Crystal Palace har varit väldigt ojämna den här säsongen och laget har varvat lysande spel med bedrövliga insatser. De ligger nu dessutom pyrt till i tabellen och har bara en poäng ner till nedflyttningsstrecket. Visst brukar motivationen vara stor när storlagen kommer på besök i cupmatcherna, men frågan är om inte det prekära läget i ligan sitter lite i bakhuvudet. I senaste omgången mötte man ett svagt Wolverhampton, 2-2 borta och 3-1 hemma (3 mål på sju minuter). Formen är ok och laget har 3-1-2 på de sex senaste matcherna. Nu möter man dock ett mycket bättre lag än man mött tidigare, och dem skall helt enkelt inte räcka till här. Crystal Palace otur har grinat dem i ansiktet hela säsongen och jag tror faktiskt att det kan vara bra för laget att åka ut här, då kan fokus läggas på ligaspelet i stället. Jag är inte säker på att spelarna håller med mig dock.

Aston Villa har, trots många oavgjorda matcher, spelat bra på slutet. Man skall komma ihåg att dem haft tufft motstånd, motståndet har varit bl.a. Manchester United, Arsenal och Tottenham. Laget är ändå obesegrat i de sex senaste matcherna med 3-3-0 som facit. Det var ett reservbetonat lag som slog ut Brighton i senaste cupomgången och det är troligt att inte alla de bästa spelarna startar här. Reo-Cocker och Warnock saknas, dessutom är Heskey och Petrov osäkra till spel. Trots bortaplan så är Aston Villa favoriter här och med all rätt då laget är väldigt svårbesegrat. Aston Villa gillar cupmatcher och är redan i final i den mindre prestigefyllda ligacupen. FA-Cupen smäller högre och med tanke på lagets tuffa period av matcher så vill dem nog undvika ett omspel här och vinna direkt. Aston Villa är stabila och spelar med en helt annan trygghet än Crystal Palace just nu, dessutom finns det bra spelarkapital på bänken att slänga in om resultaten inte skulle gå deras väg.

Jag tror Aston Villas starka försvar kommer bädda för en seger här med uddamålet. Stor frustration också hos hemmalaget efter poängavdraget som dem nu har dragit på sig. Jag tycker att oddset sitter några tiondelar för högt här och testar det med medelinsats.

Lycka till!

/Josef