Idag riktar vi blickarna mot den spanska cupen, Copa del Rey. Jag tycker mig ha hittat en fin spelvärd dubbel som känns riktigt bra.

  • Match: Mallorca – Rayo Vallecano
  • Tips: 1
  • Odds: 1,60 @ Bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 2010-01-14 20.00

Motivering:

Alla lag som kommit till Mallorca har åkt hem därifrån med en förlust, åtminstone har det varit så den här säsongen. På hemmaplan är man oerhört hemmastarka och jag tror att även om det här en match i Cupen så talar statistiken för en vinst här. Visserligen har laget en viktig match till helgen men laget är såpass bra att dem skall kunna slå Rayo Vallecano från andradivisionen här. I det första mötet lagen emellan så förlorade Mallorca med 1-2 på bortaplan, laget gjorde dock mål på bortaplan vilket kan visa sig bli viktigt. Jag tror att hemmapubliken kommer bära fram sitt lag här till en säker 1-0 seger. Ettan till 1,60 känns helt OK.

Rayo Vallecano spelar som sagt var i andradivisionen och ligger på en femteplats just nu. Formen är sisådär, 2 vinster, 2 oavgjorda och förlust har det blivit på slutet. Senast vann dem som sagt med 2-1 mot Mallorca hemma men då ska man komma ihåg att dem spelade med en man mer i mer än en halvlek. Trots spelarövertaget så hade Rayo inte så mycket att komma med utan satsade på kontringar. Den läxan tror jag att Mallorca har lärt sig nu och jag tror att Rayo får det väldigt svårt på bortaplan här. Till helgen har laget dessutom en viktig hemmamatch mot tabellettan Hercules och vill man fortsätta vara med i toppen så måste det bli poäng där. Jag tror och hoppas att spelarna i Rayo Vallecano har den matchen i huvudet när dem går in till den här matchen idag.

  • Match: Atletico Madrid – Recreativo Huelva
  • Tips: 1
  • Odds: 1,40 @ Expekt
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 2010-01-14 22.00

Motivering:

Atletico Madrid har en stor uppförsbacke framför sig när man skall försöka vända ett 3-0 underläge som ju blev slutresultatet i det första mötet. De kommer definitivt inte att ge upp utan kommer till matchen med en mycket stark trupp. Spelare som Forlan, Reyes och inte minst Aguero åker med till matchen och startar gör förmodligen alla tre. Formen är dessutom mycket bra och senast i ligan slog man tillbaks Valladolid med hela 4-0 på bortaplan. På hemmaplan är Atletico Madrid väldigt svårslagna och har bara förlorat två matcher i ligan hittills. Om de går vidare eller inte är svårt att säga, men att dem vinner är jag säker på, frågan är ju bara med hur mycket och om det kommer att räcka.

Recreativo Huelva ligger även dem i divisionen under La liga och har inte imponerat de senaste matcherna i ligan. Ingen vinst på de fem senaste matcherna tyder på att spelet inte stämmer. Nu är det en väldigt svår bortamatch mot ett av de mest offensiva lagen i hela Spanien, och då tror jag definitivt att dem kommer att släppa in mål. Recreativo överraskade dock många när dem vann hemma mot Atletico Madrid med hela 3-0 i senaste cupmötet. Kanske var det underskattning från Madridlagets sida men jag tror inte att dem kan överraska igen. Huelva skall helt enkelt inte räcka till här då hemmalaget är för bra.

Båda dessa La liga-lag kommer att gå för vinst och jag har svårt att se att något av bortalagen skall kunna hota något av hemmalagen. En dubbel på dessa matcher känns som ett vettigt alternativ, trots skrällarna som varit i veckan…Matcherna kan även spelas som singlar.

Jag spelar dessa matcher i en dubbel

Mallorca – Rayo Vallecano 1 Odds: 1,60

Atletico Madrid – Recreativo Huelva 1, Odds: 1,40

Insats 4/10 Units, Odds på Dubbeln: 2.24

Lycka till!

/Josef