Äntligen lördag och dags för lite fotbollstips. Jag riktar blickarna åt England där jag hittat ett lag som har kanonform på slutet och tar en ny vinst här.

  • Match: Reading – Bristol City
  • Tips: 1
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 2010-03-13 16.00

Analys:

Reading har kanonform de senaste matcherna och har 4-0-1 på de fem senaste matcherna i ligan. Dessutom har laget öst in mål, 15 mål framåt på dessa fem matcher. I cupmatchen mot Aston Villa spelade laget väldigt bra men fick till slut ge sig med 2-4. Revanschen kom i veckan hemma mot Derby då laget vann övertygande med 4-1. Det vimlar av potentiella matchvinnare också i hemmalaget, Raziak, Long, Church och Kébé kan alla gör mål och avgöra matcher. Självförtroendet är på topp och laget har, trots sin stora formdip i mitten av säsongen, fortfarande siktet inställt på en topp-6 placering.

Bristol City har godkänd form och slog svaga Crystal Palace borta senast. Bristol C har annars haft stora problem med att vinna matcher, framförallt på bortaplan. Laget har bara gjort 13 mål på 17 bortamatcher och det är en av anledningarna till att laget ”bara” ligger i mitten av tabellen. Formen på de 5 senaste är 2-2-1 men dem är alldeles för ojämna spelmässigt och jag tror att dem får det svårt här.

Reading är det formstarkaste laget just nu i The Championship och oddset på 1,80 är väl värt ett spel. Lycka till ni som ryggar!

/Josef