Den engelska dubbeln satt fint i veckan, annars har det varit mycket upp och ner på slutet. OS i all ära, jag väljer att bjuda på ett fotbollstips där jag tror att det ena laget kommer att göra en hel del mål framåt.

  • Match: Xerez – Real Madrid
  • Tips: Real Madrid – 1 (Handicap)
  • Odds: 1,83 @ Stan James
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 2010-02-13 20.00

Analys:

Botten mot toppen i Spanska ligan och jag tror dem flesta är överens om att Real Madrid är favorit i den här matchen. Jag väljer dock att spela Real Madrid -1 här då jag tycker att oddset är aningen för högt och jag tror att Real Madrid, som vanligt, kommer att ösa på framåt.

Xerez ligger sist i tabellen och jag kan inte se hur laget skall klara sig kvar i den högsta divisionen. De har bara gjort 12 mål på 21 matcher och är även där sämst av alla lag i serien. Xerez var uppe i 6 raka förluster i ligan, men har nu ryckt upp sig lite, 1-1-2 har man som facit på de fyra senaste matcherna. Trots detta så har spelet faktiskt sett riktigt bedrövligt ut vissa stunder, och även om Xerez kommer att vara extra taggade till den här matchen, så har jag svårt att se dem rubba stora Real Madrid. I Xerez har dessutom Francis, Victor Sanchez och David Prieto tränat på egen hand under veckan och är osäkra på spel.

Real Madrid kommer till den här matchen med tre raka vinster och jagar Barcelona i toppen. Skulle laget tappa poäng i den här matchen så blir det en tung uppförsbacke resten av säsongen. Därför tror jag att Real Madrid vet vad som gäller i denna match och dem kommer inte att underskatta Xerez. Till den här matchen ser det ut som om Pepe och Benzema saknas. Det behöver inte betyda så mycket då, lagets bäste målskytt, Higuain förmodligen kliver in istället för Benzema. I övrigt så finns det spelare som C. Ronaldo, Kaka, Xabi Alonso, Guti osv. Real Madrid har i de tre senaste matcherna gjort minst ett mål i första halvlek, det bäddar för många gjorda mål framåt och jag tror att dem gör minst två mål här.

Real Madrid har gjort hela 50 mål hittills, (Xerez bara 12), och med tanke på läget i tabellen så tror jag att dem kommer att gå för fullt här. Jag spelar Real Madrid – 1, dvs att Real Madrid vinner med 2 mål eller mer. Vad sägs om 1-3?

Lycka till!

/Josef