VM är äntligen här och vi kan se fram emot massor av viktiga matcher. Idag har jag hittat ett fint spel på Messis gäng till en kanonodds, nu kör vi!

  • Match: Argentina – Nigeria
  • Tips: Argentina -1 (Handicap)
  • Odds: 2,38 @ 888sport
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 2010-06-12 16.00

Analys:

Argentina med Leo Messi i täten, är en av de stora favoriterna till att vinna VM i år. De möter här Lagerbäcks Nigeria som inte övertygat särskilt mycket under tiden innan mästerskapet.

Argentina har spelat bra inför VM och vunnit 5 raka träningsmatcher, bl.a. mot Tyskland (1-0) och senast Kanada (5-0). I VM-kvalet var de inte lika säkra, de förlorade bl.a. 4 av 5 matcher under en period och Coach Maradona var väldigt ifrågasatt då. Nu är det premiär och jag tror att Argentina som vanligt kommer att ösa på framåt, det är det dom är bäst på. De har en fantastisk offensiv med Messi, Higuain, Milito, Aguero, Tevez m.m. Förutom dessa spelare så spelar även Demichelis, Heinze, Samuel, Mascherano och Di Maria i landslaget. Det är en imponerande samling fotbollsspelare och på pappret tycker jag definitivt att Argentina skall kunna vinna med minst två mål här.

Nigeria vann i veckan en träningsmatch mot Nordkorea, 3-1, men hade spelat väldigt svagt innan dess. De hade t.ex. bara gjort ett enda mål framåt på de tidigare 4 matcherna trots att motståndet inte var särskilt skrämmande. Lars Lagerbäck har en tuff uppgift framför sig men är väl medveten om att det inte är någon press på att laget skall ta poäng mot giganterna Argentina. Nigeria spelade väldigt svagt i de Afrikanska mästerskapen men har ett ganska intressant lag. Offensivt finns duktiga spelare som Yakubu, Martins, Utaka, Odemwingie och Obinna. I backlinjen finns duktige Yobo men bakom honom ser det ganska tunt ut. Jag har svårt att se Nigeria stå emot Argentinas anstormning mot backlinjen. Lagerbäck får nog inkassera en förlust i den första matchen, troligtvis med minst 2 mål.

Argentina skall vinna den här matchen och jag tycker oddset på handicapspelet är alldeles för bra för att låta bli. Det är möjligt att Argentina går in försiktigt i turneringen, därför spelar jag med låg insats här.

Lycka till!

/Josef