En viktig match står på schemat idag och det skall avgöras vilket av lagen som fortfarande har en chans att spela i Premier League till nästa säsong. Det finns ett intressant spel i matchen som jag väljer att spela på.

  • Match: Cardiff – Leicester
  • Tips: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ 5Dimes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 2010-05-12 20.45

Analys:

Cardiff vann det förra mötet dessa lag emellan med 1-0 på bortaplan och i den här matchen så kommer dem inte att ösa på framåt. De kommer att spela defensivt och veka sin totala ledning i första hand. Cardiff vann något överraskande förra matchen och markerade bort Leicesters bästa spelare, Waghorn, under hela matchen. De lyckades hålla tätt då med lite tur och kan mycket väl göra så igen. För Cardiffs del så räcker det med ett 0-0 resultat och de kommer möjligtvis att sticka upp i någon enstaka kontring då och då. Vanligtvis så är också Cardiff ett starkt hemmalag som oftast håller tätt och försöker peta in några bollar framåt. Formen är också fin med bara 5 insläppta mål på de 7 senaste matcherna.

Leicester hade flera lägen att göra mål i förra matchen men lyckades inte få dit bollen då. De förlitar sig väldigt mycket på sin bäste målskytt Waghorn. Som det nämndes tidigare så kom han inte till sin rätt senast men kanske kan det lossna i den här matchen. Leicester hade också några straffsituationer senast som borde gett utdelning och jag tror att revanschlusten är stor inför den här matchen. De är tvungna att satsa framåt här men kan få svårt då Cardiff är väldigt skickliga på att hålla tätt bakåt. Leicester är minst lika bra lag som Cardiff och det kommer att bli en jämn match även här. Formen hos Leicester är fin med 5 vinster innan förlusten mot Cardiff senast.

Det luktar målsnålt lång väg här och jag tror att hemmalaget är nöjda med 0-0 så länge matchen går. 1-1 eller 2-0 till något lag känns som ett troligt resultat här men jag nöjer mig med att spela under 2,5 mål med medlinsats.

Lycka till!

/Josef