Idag skall det spelas en hel del kvalmatcher ute i Europa. Jag har letat bland dessa och tycker mig ha hittat ett riktigt intressant spel till kvällen.

  • Match: Skottland – Spanien
  • Tips: Spanien -1
  • Odds: 2,20 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 2010-10-12 21.00

Analys:

Skottland har hunnit med att spela 3 matcher i kvalet hittills och har 4 poäng just nu. De har inte spelat särskilt bra men den bästa matchen gjorde dom mot Tjeckien på bortaplan, 0-1 då. Vidare så har Skottarna en knapp seger mot Liechtenstein att skryta med, 2-1 på hemmaplan då efter ett segermål på övertid. Detta är inget som imponerar och jag tror Skottland får det svårt här trots hemmaplan. Skottland spelade även en träningsmatch mot Sverige för några månader sedan, då vann Sverige med 3-0 och Skottarna såg riktigt bleka ut. De kommer att få det ännu svårare att försöka stå emot Spanien här.

Spanien har börjat kvalet som väntat med två vinster och har hela 7-1 i målskillnad. 4-0 på bortaplan mot Lichtenstein och nu senast slog man Litauen hemma med 3-1. Positivt för Spanien är också att Skottarna fick hård kritik för sin defensiva uppställning mot Tjeckien senast. Spelar dom lite mer offensivt nu så bådar det gott för Spanjorerna. Jag tror Spanien är väldigt angelägna om att ta greppet om den här gruppen så tidigt som möjligt, och så länge dom leder med bara ett mål så kommer dom att fortsätta framåt. Jag hoppas att Villa spelar här och gör minst ett mål. Men även Llorente och Silva har visat fin form på slutet, dessutom finns spelare som Ramos, Iniesta och Cazorla i laget. Det är med andra ord gott om kvalité i världsmästarlaget.

Jag tror att Spanien vinner relativt enkelt här, Skottland har sett väldigt bleka ut. Oddset på att Spanien skall vinna med minst två mål är riktigt bra och måste spelas här.

Lycka till!

/Josef