Idag har jag hittat en match där det ena laget dras med stora problem, dessutom har laget flera spelare borta. Oddset ligger alldeles för högt på motståndarna här för att kunna avstå ifrån. Idag bjuds det på en liten högoddsare!

  • Match: Coventry – Portsmouth
  • Tips: 1
  • Odds: 2,82 @ Pinnacle
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 2010-01-12 20.45

Motivering:

VI får hoppas på att matchen inte ställs in här, vilket inte är omöjligt med tanke på den senaste tidens väder. Oavsett så är det ett utomordentligt bra odds på hemmalaget.

Coventry är ett lag som imponerat på mig den sista tiden, framförallt i hemmaspelet. Laget är inne i en väldigt positiv trend nu med tre raka hemmavinster och bara en förlust på de senaste fem matcherna. Den förlusten kom på bortaplan mot Nottingham, så det är inte så mycket att säga om. I senaste matchen vann Coventry över Barnsley med 3-1 efter mål av bl.a. giftige Freddy Eastwood och lagets bäste målskytt, Clinton Morrison. Dessutom är Coventry ett av lagen som varit mest aktivt med att värva spelare under januarifönstret. Tränare Chris Coleman, som tidigare tränat Fulham i Premier League, har värvat inte mindre än fyra spelare den sista tiden, två backar och två mittfältare. Dem vill säkert visa upp sig från sin bästa sida inför hemmapubliken, om dem får chansen. Fler spelare kan dessutom vara på väg in till klubben inom en snar framtid. Tack vare hemmaplan så håller jag Coventry som knapp favorit här.

Portsmouth är ett lag som befinner sig i en helt annan situation, de ligger ju sist i Premier League och har en mycket svår situation framför sig. Formen är inte speciellt bra, 3 förluster på de 4 senaste matcherna i ligan, och totalt 8 insläppta mål på 4 matcher. Nu har dessutom några av lagets ordinarie spelare lämnat laget för spel i Afrikanska mästerskapen och det försvagar laget naturligtvis ytterligare. Portsmouth imponerar verkligen inte, ihåligt försvarsspel och en oförmåga att sätta dit sina målchanser har präglat laget under lång tid. Portsmouths problem slutar inte heller där, de har även ekonomiska problem och klubben dras med stora skulder. Flera spelare har inte fått någon lön under hösten, vilket självklart påverkar spelarna negativt. Speciellt i sådana här matcher när man skall åka till ett snöigt och kallt Coventry,  en tisdagskväll, för att spela omspel i Cupen. Nej, Portsmouth borde istället tänka på matchen till helgen då dem möter ett formstarkt Birmingham på hemmaplan, poängen där är mycket viktigare än att spela vidare i cupen.

Senast lagen möttes blev matchen jämn och båda lagen hade chanser att avgöra. I andra halvlek så var dock Coventry aningen bättre och det är verkligen ingen omöjlighet att dem vinner här idag. Oddset på den raka ettan ligger på ca 2,80 och är värd en liten slant. Nu håller vi bara tummarna för att matchen blir av.

Lycka till!

/Josef