Återigen dags för helg och då bjuds det på massor av fotboll. Jag tycker mig ha hittat ett intressant drag från Premier League som kan vara värt att titta närmare på.

  • Match: Wigan – Sunderland
  • Tips: Sunderland 0 (Draw no bet)
  • Odds: 2,17 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 2010-09-11 16.00

Analys:

Trots att båda lagen vann sina senaste matcher så håller jag Sunderland som knapp favorit här. Wigan är tippade att hamna i botten av tabellen och kommer, liksom förra säsongen, att få det svårt även i år.

Sunderland vann senast hemma mot miljonbygget Manchester City med 1-0 efter ett sent mål av Darren Bent. Kanske kan självförtroendet stiga lite nu och jag ser stora chanser till vinst även i den här matchen. Sunderland är i grunden ett bättre lag än Wigan och har till exempel spelare som Malbranque, Cattermole, Bramble och Bent i laget. Dessutom har klubben värvat duktige Asamoah Gyan från Rennes. Gyan var en av de viktigaste kuggarna i Ghanas landslag under deras framfart under VM i somras. Det kommer att bli en jämn match men jag tycker att Sunderland har bäst chans att dra det längsta strået här. Frazier Campbell är långtidsskadad och saknas.

Wigan vann också senast när dom något överraskande slog Tottenham på bortaplan med 1-0. Wigan är ändå alldeles för ojämna i mina ögon och det kommer att fälla avgörandet för om laget kommer att åka ur eller inte. Wigan har spelat två hemmamatcher hittills i ligan och resultat är skrämmande 0-10 i målskillnad på hemmaplan, mot lag som Chelsea och Blackpool. Klubben lånade in två unga talanger innan transferfönstret stängde, Cleverley och di Santo, men truppen känns fortfarande aningen tunn. Enda hotet är Rodallega på topp, Wigans klart bäste målskytt förra säsongen. Trots vinsten senast så tror jag att Wigan får det svårt här. De har också visat tidigare att dom kan rasa ihop totalt om det får ett tidigt baklängesmål emot sig.

Jag väljer att spela Sunderland, Draw no Bet här, eller Asian handicap som det heter på Bet365. D.v.s. insatsen tillbaks vid oavgjort. Oddset är för bra att avstå ifrån och Sunderland kan, i sina bästa stunder, spela väldigt fin fotboll.

Lycka till!

/Josef