Nu börjar de Afrikanska mästerskapen, vilket är väldigt kul. Mycket fotboll att titta på och många matcher att hitta spelvärda drag i. Idag har jag hittat ett lag som har imponerat på mig sista tiden och de har en riktigt bra chans till vinst här.

  • Match: Malawi – Algeriet
  • Tips: 2
  • Odds: 1,60 @ William Hill
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 2010-01-11 14.45

Motivering:

Algeriet är favorit till att vinna grupp A och jag har dem till och med som en liten outsider till att kunna vinna hela turneringen.

Malawi är i afrikanska mästerskapen för första gången sedan 1984, då fick laget åka hem efter tre raka förluster. Jag tror att dem får det svårt även denna gång även om dem kanske kan knipa en poäng i någon av matcherna. Inför mästerskapen har Malawi inte gjort speciellt mycket väsen av sig. De har bara en vinst på de senaste sex matcherna och den kom mot Guinea, som ju inte ens kvalat in till detta mästerskap. I senaste träningsmatchen, som jag såg, mot ett B-betonat Ghana så spelade de bästa spelarna och det var inget imponerande spel. Försvaret hade det tufft under många stunder i matchen och när dem nu också möter ett bättre lag så tror jag matchbilden blir densamma.

Algeriet har gått som tåget inför mästerskapen och radat upp vinsterna. De spelade bland annat jämnt mot Egypten i ett dubbelmöte, en vinst och en förlust, det är starkt. Truppen består av flera spelare som till vardags är proffs ute i Europa, bl.a. Meghni (Lazio), Ziani (Wolfsburg) och Bougherra (Rangers). Det är ett på pappret helt klart bättre lag än det lag Malawi ställer upp med. Jag tror också att Algeriet vill visa direkt i början av turneringen att dem är ett lag att räkna med längre fram. Det enda negativa är att förstemålvakten inte finns med p.g.a. sjukdom. Det skall inte behöva betyda så mycket här då skillnaden är liten mellan målvakterna. Algeriet är dock inget lag som öser in mål, dem har i alla fall inte gjort det hittills, men jag tror att det kommer att sluta med en ganska klar seger för Algeriet här.

Oddset på 1,60 duger gott här tycker jag trots att det är första matchen i turneringen för bägge lagen. Jag spelar även en liten slant på att Algeriet vinner med handicap (-1) till oddset 2,80 hos bet365.

Lycka till!

/Josef