Söndagar är en stor fotbollsdag ute i Europa, inte minst i Italien. Idag har jag hittat ett odds från just Italien som jag tycker är alldeles för bra för att kunna avstå ifrån.

  • Match: Palermo – Atalanta
  • Tips: 1
  • Odds: 1,75 @ Betfair
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 2010-01-10 15.00

Motivering:

Atalantas form på slutet har varit riktigt usel, medan hemmalagets form pekar spikrakt uppåt. Därför är det, i mina ögon, lite förvånande att oddset ligger så högt som det gör här.

Palermo, Siciliens rosa stolthet, har en intressant och mycket bra trupp. I backlinjen hittar vi den danske supertalangen Simon Kjaer och på mittfältet finns den rutinerade Liverani tillsammans med Bresciano och Simplício. Forwardsidan med den vindsnabbe Miccoli och lagets bäste målskytt Cavani, går inte av för hackor den heller. Palermo är starka på hemmaplan och har inte förlorat en enda match hittills hemma på Renzo Barbera. Formen är det inget fel på, laget har två raka vinster på hemmaplan och ingen förlust på de fyra senaste matcherna. Det brukar bli jämnt dessa lag emellan men Palermo skall vinna här idag. Det kommer inte att bli någon målfest här, men ska vi säga 2-0?

Atalanta ligger näst sist i tabellen och behöver naturligtvis alla poäng de kan få. Men bara två gjorda mål framåt på fyra matcher imponerar inte. Möjligtvis kan vi få se Chevanton från start här idag, en anfallare som laget lånat in från Sevilla under transferfönstret. Klart är i alla fall att laget gör alldeles för lite mål för att kunna ha en vettig chans här. Atalanta har under de senaste fyra matcher förlorat mot lag som Napoli, Fiorentina och Roma. Jag tycker Palermo håller minst lika bra klass som dem lagen. Därför tror jag att bortalaget får det väldigt tufft här idag.

Två lag med helt olika formkurvor, Atalanta kämpar i botten och Palermo har nu bara tre poäng upp till en eventuell fjärdeplats i ligan. Det kommer som sagt inte att bli någon enkel match för Palermo här, men en vinst skall dem klara av. Oddset på 1,75 hugger jag direkt.

Lycka till

/Josef