Idag tänkte jag bjuda på ett dubbelspel från England. Det är två lag som imponerat stort under hela säsongen och har idag mycket passande uppgifter för att ta en vinst.

Efter lite otur igår så hoppas vi på lite mer ”tur” idag. Två hemmastarka hemmalag möter lag från den nedre regionen i tabellen och dubbelspelet känns på förhand sunt.

  • Cardiff – Peterborough
  • Tips: 1
  • Odds: 1,59 @ Pinnacle
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 2010-02-09 20.45

Cardiff kommer från en pinsam 1-5 förlust borta mot serieledande Newcastle och kommer att vara heltaggade till den här matchen. Formen var innan den matchen väldigt bra och laget hade då inte förlorat på fem matcher. Just nu ligger Cardiff på en kvalplats, men det är jämnt i toppen och skulle laget tappa poäng i en sådan här enkel match så ser det inte så ljust ut. I laget spelar också ligans två bästa målskyttar, Whittingham och Chopra, som gjort 15 respektive 14 mål så här långt. Jag tror att dem gör varsitt i den här matchen.

Peterborough ligger alltjämnt sist i tabellen och på bortaplan har laget varit direkt uselt. Laget har inga vinster alls på bortaplan hittills och hade innan matchen senast 4 raka förluster. I den senaste matchen så vann laget faktiskt hemma mot QPR med 1-0, men det berodde mer på motståndet. Peterborough imponerar inte på mig och det skall mycket till för att dem överhuvudtaget skall kunna hänga kvar i den här serien.

  • West Bromwich – Scunthorpe
  • Tips: 1
  • Odds: 1,46 @ Pinnacle
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 2010-02-09 20.45

West Bromwich hade en liten formsvacka i Dec-Jan men verkar nu har kommit igång igen. De tillhör nu ett av dem mest formstarka lagen i ligan och har tagit tillbaks sin andraplats i tabellen. Tre raka vinster på slutet har det blivit mot lag som Sheffield U, Blackpool och nu senast Plymouth. West Bromwich har imponerat på mig och jag tror inte att dem släpper sin direktplats till Premier League en gång till. Till den här matchen har dem dessutom hemmapubliken i ryggen, något som bara hänt en gång i ligan sedan början av December. Vi kan alltså räkna med extra tända hemmaspelare i den här matchen.

Scunthorpe förlorade med 1-3 på hemmaplan senast lagen möttes och nu är det dessutom bortamatch. Formen är visserligen OK, men då har man mestadels mött lag på den nedre halvan av tabellen. Jag tycker att trots lagets resultat på slutet att spelet sett likadant ut mot innan. Man satsar en hel del på kontringar och långbollar och det är troligt att vi får se många man i försvaret i den här matchen. West Bromwich har ju också bevisat tidigare att dem klarar av lag som spelar på liknande sätt.

Jag upprepar att West Bromwich vann senast lagen möttes och nu när laget bara är tre poäng bakom Newcastle tror jag att laget ger allt här. Cardiff har inte imponerat lika mycket som West Bromwich gjort, men på hemmaplan skall det bara bli vinst mot jumbon Peterborough. Dubbeln betalar 2,32 och är ett roligt spel att ha en annars så trist tisdagskväll.

Cardiff @ 1,59

West Bromwich @ 1,46

Odds: 2,32

Insats 6/10 Units

Lycka till!

/Josef