Dags för toppmatch när serieledaren Jönköpings Södra tar emot tabellsexan Degerfors i en, troligen, rafflande batalj. Hemmalaget är starka på just hemmaplan och kommer säkert vinna matchen. Men bortalaget är absolut inget dåligt lag, för när det väl stämmer kan dom i princip slå vilket lag som helst i Superettan för så bra kan dom vara. Å andra sidan kan dom även förlora mot vilka som helst för defensiven är inte den bästa. Det tror jag hemmalaget kommer utnyttja ypperligt i kvällens fajt!

  • Jönköpings Södra – Degerfors
  • Spel: J-Södra Över 1.5 mål
  • Odds: 1.61 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.20

Jönköpings Södra toppar Superettan och man gör det klart välförtjänt då man känns starka. Man förlorade inga tongivande spelare sen förra säsongen som man avslutade som en av seriens bästa lag tillsammans med Hammarby, men räckte tyvärr inte då. Inför den här säsongen var man tveklöst en av huvudfavoriterna och som man levt upp till det då. Och nu tar man alltså emot ett Degerfors där offensiven är prio 1 och det tror jag alltså hemmalaget kan utnyttja väl här. För det är ju tveklöst så att man kommer få fler än 2 chanser att göra mål.

Avstängd i hemmalaget är backen Joakim Karlsson (1 mål) vilket såklart är ett avbräck bakåt, men tillbaka från skada är dock anfallaren Fredrik Olsson (5 mål) och det är ett plus för offensiven helt klart. Och anfall är ju bästa försvar det vet vi alla Och tränaren själv har sagt att man såklart går för 3 pinnar. Full fart framåt som gäller.

Superettan

 

Degerfors kommer till Jönköping med en sisodär formkurva. Och det är väl inte direkt optimalt, å andra sidan är man ett sånt lag som kan slå alla ifall man har en bra dag. Dock tror jag inte man räcker till i den här fajten då defensiven är för dålig helt enkelt. För Jönköpings Södra är riktigt bra offensivt, speciellt på deras hemmaplan. Men att Degerfors kan göra något framåt det vet alla. Man har ju dessutom skytteligaledaren Peter Samuelsson i laget som nästan hör mål på allt känns det som.

I övrigt har jag inte s mycket information om avstängningar då jag inte hittat nåt, men även om Degerfors kommer med komplett lag till Jönköping så får man svårt att vinna ändå eftersom hemmalaget är så starka på hemmaplan.
——————————————————————

Jönköpings Södra har bra form och är väldigt starka på hemmaplan. Tränaren har sagt att man hår för 3 poämg, nåt annat vore konstigt. Man får dessutom tillbaka anfallaren Fredrik Olsson som är hyperfarlig allt som oftast. Degerfors styrka sitter i offensiven därför lämnas ofta defensiven till hoppet många gånger. Här kommer man bli straffade big time om Degerfors har en dålig dag, även på en helt ok dag blir man straffade. Jag spelar Jönköpings Södra Över 1.5 mål till oddset 1.61. Insatsen blir hög här. Jobba!!

/L’orso