Tidiga matcher i NHL under lördagskvällen. Först ut är mötet mellan Winnipeg Jets – Washington Capitals. Ett hemmalag som jagar slutspelsplatserna medan bortalaget går som tåget. Capitals är uppe i sex raka segrar och öser in mål. Mål var något som Jets lyckades med i förra matchen. Nu är däremot frågan om laget kan ösa in mål mot formstarka Capitals?

  • MatchWinnipeg Jets – Washington Capitals
  • Liga: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 5/12, 21:00

Startande målvakter:
Jets:
Capitals:

Jets studsade in på segerspåret direkt efter nederlaget mot Colorado Avalanche. Nu sist besegrades istället Toronto Maple Leafs med hela 6-1 på hemmaplan. Segern innebar Jets fjärde på dom tio senaste matcherna, 4-6-0.
En svag form och ett försvarsspel som mer eller mindre varit bortblåst har hållit Jets utanför slutspelspositionerna. Laget ligger först på en nionde plats i Western Conference med tjugosex poäng efter tjugosex spelade matcher. Laget har bara ett poäng upp till åttan Arizona Coyotes.
På tal om försvarsspelet har det stora delar varit uselt. Med åttioen insläppta mål är det andra flest i hela NHL. Ett snitt på 3,11 mål per match.

I hemmaborgen har Jets vunnit fler matcher än vad laget har förlorat. Det har spelats elva hemmamatcher och Jets har avgått med segern i sex och förlorat fem. Jets har en bra hemmatrend med tre segrar på lagets fyra senaste hemmamatcher. Det har hjälpt laget att spelat ihop tretton poäng. Det gör Jets till Western Conference nionde bästa hemmalag.
På dessa matcher har fyra av elva matcher gått över linan 5,5 mål och med målskillnaden 31-28 snittas matcherna på 5,36 mål.

Jets kommer till spel utan:
O. Pavelec
G. Clitsome

winnipeg_200x200 V.S washington_200x122

Capitals går fram som en ångvält i NHL och laget tog sjätte raka segern när tabellettan av Eastern Conference Montreal Canadiens besegrades med 3-2 på bortaplan. Segern innebar att Capitals har tagit poäng i nio av sina tio senaste matcher, varav laget har vunnit åtta av dessa. 8-1-1.
En strålande form och ett strålande spel har Capitals klättrat upp till en andra placering i Eastern Conference. Det via trettiosju poäng efter tjugofyra omgångar.
Capitals är dessutom ett av lagen i NHL som gör flest mål. Totalt har laget gjort sjuttioåtta mål, vilket är fjärde bäst i hela NHL. Det ger ett snitt på 3,25 gjorda mål per match.

Bortaspelet har varit strålande från Capitals sida. Fyra raka bortasegrar och målen har rasslat in om vartannat. Fjorton mål gjorda på dom fyra segermatcherna och totalt på tio bortamatcher har Capitals gjort trettiofyra. Det ger ett målsnitt på 3,4 mål per match. Laget har dessutom vunnit åtta av sina tio bortamatcher och med sexton poäng är Capitals Eastern Conference tredje bästa bortalag.

Capitals kommer till spel utan:
B. Orpik

Säsongens andra möte.
Lagen möttes för drygt en vecka sedan med Capitals som hemmalag. Matchen blev målrik och Capitals vann med 5-3.
På dom tio senaste mötena har Jets en ynka seger medan Capitals har nio. Noterbart är att sju av dessa matcher har passerat över 5,5 mål.
Lagens fyra senaste möten har resulterat i hemmasegrar. Men för Jets del hjälper det föga då laget bara har en seger på dom fem senaste hemmamatcherna mot Capitals. Noterbart är att tre av dom fyra senaste matcherna har slutat över 5,5 mål.

Målkalas brukar det bli mellan lagen.
Så är även fallet ikväll. Det på grund av.
1. Capitals är i storform. Sex raka segrar, laget öser in mål. Tjugofyra mål framåt på dom sex senaste matcherna. Medan Jets inte ville vara sämre utan gjorde sex mål i lagets senaste match. Det är två lag som spelar offensivt och från Jets sida är det full gas framåt och hoppas på att hålla tätt bakåt.
2. Det är två lag som gör massvis av mål under hela säsongen. Båda lagen snittar runt tre gjorda mål per match. Capitals har bland annat gjort fjärde flest mål i hela NHL.
3. Inte blir det sämre när inbördesmöten talar sitt tydliga språk. I sju av lagens tio senaste möten har det slutat över 5,5 mål. I tre av lagens fyra senaste möten med Jets som hemmalag har slutat över 5,5. 
Dessutom talar inte det mindre för en målsnål match då Jets defensiv rent ut sagt är i långa stunder bedrövlig. Laget har släppt in näst flest mål i hela NHL och ska laget få med sig poäng mot formstarka Capitals kommer målen behöva göras.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,00 hos Betsafe.