Pokerproffset Jennifer Tilly kommer att göra ett gästspel i den tecknade tv-serien The Simpsons. Tilly sällar sig därmed till den stora grupp kändisar som deltagit i den klassiska satirserien.

Tilly kommer att delta i ett avsnitt av The Simpsons där hon får hjälpa Lisa fräscha upp sina pokerkunskaper efter att Homer förlorat förtroendet för bankerna och därför flyttat alla pengar Lisa behöver för att gå på college till ett nätpokerkonto.

Det är långt ifrån första gången en kändis gör ett inhopp bland de gula figurerna, tvärt om har serien gästats av storheter som Larry King, George Takei, Paul McCartney, Bob Hope, Elizabeth Taylor, Danny DeVito, Adam West, Leonard Nimoy, Michael Jackson och Glenn Close.

Jennifer Tilly drog sig tillbaka från den professionella pokern i slutet av år 2008.

”Jag älskar poker men storhet i poker är en svårfångad dröm,” skrev hon då i sin kolumn i pokertidningen Bluff Magazine. ”Variationen är för stor. Att försöka hitta bekräftelse i poker är som att försöka hitta en oskuld i ett horhus. Jag ger inte upp pokern helt och hållet – hasardspel är trots allt ett beroende. Jag ska bara se det mer som en hobby och mindre som än karriär.”

Sedan början av år 2010 verkar det dock som att Tilly har börjat spela mer seriöst igen, och hon vann till exempel $124 455 i juli 2010 genom att knipa förstaplatsen i Bellagio Cup VI $5 000 No Limit Hold’em.

Som kuriosa kan nämnas att Tilly under perioden 1984-1991 var gift med The Simpsons producent Sam Simon.