logotypPokerStars hade målsättningen att göra en ny notering i Guinness rekordbok, men lyckades inte riktigt slå rekordet på 220 000 spelare i en och samma pokerturnering. Det blev ändå en fantastisk tillströmning med 211 619 deltagare och då var ändå ingen sen registrering tillåten.

Det var över 400 000 spelare inloggade på PokerStars under kvällen då turneringen $300K World Record Tournament, som vi skrivit om tidigare, var i färd med att starta! All in haglade från första hand från mängder spelare som uppenbarligen inte ansåg startmarkerna på 1500 var tillräckliga för någon annan taktik i ett sådant monstruöst startfält.

Turneringen varade i drygt 4 timmar (inkl. pauser). Efter den monumentala sammandrabbningen på över 20 000 bord stod det klart att vinnaren var en spelare från Tyskland med nicket ”Dal2009”. Denne kunde glädja över förstapriset som var $25 000 – en mycket god return of investment med tanke på att inköpet var $1. Joe Cada, vinnare av WSOP Main Event 2009 kunde observeras hänga kvar ända till 27 spelare återstod.

Säkerligen kommer PokerStars försöka att slå rekordet på nytt och en gissning är att det kommer att ske i höst eller senast i början på nästa år.