PaddyPower Irish Open har vunnits av den 20-årige engelsmannen James Mitchell. Förstapriset på €600 000 är den största turneringsvinsten hittills för den unge spelaren, som är välkänd bland livepokerspelarna i Storbritannien. Hans sammanlagda turneringsvinster uppgår efter segern i Irish Open till över $1 miljon.

Mitchell besegrade irländaren Paul Carr heads-up, efter att Carr förlorat en betydande del av sin hög genom att gå all-in med pocket damer mot Mitchells A6, kort som såg värdelösa ut fram till rivern då Mitchell fick ett andra ess. Efter det dröjde det bara några få händer innan Carr gick all-in med Q5 på en flopp bestående av JJ8. Mitchell synade med A8 på hand och vann.

Mitchell var allmänt sedd som en skickligare spelare än Carr, men irländaren puttade definitivt den unge engelsmannen nära kanten flera gånger och det var till viss del otur som hindrade Carr från att hålla ut längst av alla 708 deltagare i Dublin. Som tröstpris erhöll han en check på €312 600.

Vid tredje dagens början satt Liam Flood på en enorm hög bestående av 400 000 – cirka 140 000 mer än hans närmsta rival – men det gick inte så bra för ”The Gentelman” och han slutade så småningom på 42:a plats med €6 900 i prispengar. Största delen av hans gigantiska hög försvann då Flood synade en höjning och en all-in re-raise med QQ, vilket inte räckte till mot AK trots att den ursprunglige höjaren också hade AK.

Robert Sherwood var den lyckosamme man som höll sig kvar längst av de drygt 130 spelare som kvalificerat sig via PaddyPowerPoker.com på internet, och vann därför en ”Sole Survivor” bonus värd €100 000.

Under tredje dagen slogs alla ut utom finalisterna. Till finalbordet anlände Paul Carr och James Mitchell med 1 596 000 och 1 155 000, respektive, men det var finländaren Santeri Valikoski som var chipetta med 1 722 000. Han lyckades inte dra nytta av sitt försprång fullt ut under dag fyra och slutade så småningom på tredje plats, efter att ha gått all-in med T5 och träffat floppen mot James Mitchell’s K3, men turnen gav Mitchell en massa möjliga vinsthänder av vilka han träffade en på rivern. Valikoski belönades med €205 200 för sin tredjeplacering.

Irish Open är allmänt känt som en av de roligaste pokerturneringarna i Europa och årets event blev traditionsenligt en stor succé. Turneringen har hållits sedan 1980, vilket gör den till världens näst äldsta No Limit Hold’em pokerturneringen, efter World Series of Poker Main Event.