Monaco Mbappe Falcao

Monaco med Mbappe och Falcao i spetsen åker till Turin för att försöka underläget mot kolossen Juventus.

 

Avgjort i första mötet

I det senaste mötet visade Juventus varför snacket går om att de ska kunna kamma hem trippeln. Jag kan tänka mig att Barcelona kliar sig i huvudet efter att de släppt Dani Alves gratis. Hans klack till Higuain gav argentinaren öppet läge rakt framför mål och han kunde enkelt panga in ettan. Andra målet var också ett klassmål, regisserat även denna gång av Dani Alves som slog en perfekt boll från kanten över till bortre stolpen där Higuain kom rusande med sin kroppshydda och en fin träff senare och matchen var därmed punkterad. Monaco hade ett antal bra försök och de var mycket nära att spräcka Buffons nolla.

Juventus svårslaget hemma

Nu åker Monaco till Juventus Stadium för att försöka vända på steken. Men det ser mörkt ut. Visst har vi charmats av Monacos frejdiga spel den här säsongen och det är verkligen kul att se sån fart och råtalang i Kylian Mbappe. Men nu är det alltså Juventus. I Turin. Jag gillar inte att prata om mirakel. Men det är något liknande som ska ske om Bianconeri inte är det lag som avancerar ikväll.

 

För att stärka tesen så kommer här lite statistik:

  • Inget lag har tidigare gjort två mål eller fler utan att släppa in något bakåt på Juventus Stadium
  • Juve har vunnit alla elva tidigare dubbelmöten med franska lag.
  • De har avancerat alla 37 gångerna de har vunnit det första mötet på bortaplan.
  • Juventus har inte förlorat på Juventus Stadium sen augusti 2015, men de lyckades inte vinna i helgens derby mot Torino där de kryssade och därmed tog sviten på 33 segrar hemma slut. Faktum är att hela den sviten på vinster och obesegrade var nära att avslutas helt om det inte vore för Higuains kvittering i slutminuterna.

Matchen

Känslan är att det kommer bli full fart från Monaco som vill få 1-0 så tidigt som möjligt för att skaka liv och få lite nerv i matchen. Juve kommer sikta på att kontrollera och ligga rätt precis som bortamatchen mot Barcelona när man försvarade 3-0 på ett mycket exemplariskt sätt. Hörnspel?

 

Spela på Champions League hos Unibet

Unibet