Poker Royalty startar snart en ny direktsänd serie av live pokerturneringar som heter iSeriesLIVE, på vilken du kan livebetta precis som på andra sporter. Premiären är i Dublin den 5 april klockan 18:00 GMT.

Poker Royalty är en agentur som bland annat representerar Antonio Esfandiari, Daniel Negreanu, Daniel Cates och Doyle Brunson, och kommer alltså att starta sin egen turneringsserie som till skillnad från andra pokerserier kommer att sändas live.

Eftersom turneringarna sänds i realtid kommer iSeriesLIVE att kunna erbjuda livebetting under pågående turnering, precis som man sedan länge har kunnat ägna sig åt livebetting på pågående matcher via spelbolag på nätet.

Turneringsserien kommer att innehålla många olika turneringstyper men gemensamt för alla är att tittarna kommer att få se spelarna hålkort.

Premiärturneringen i Dublin har ett inköp på €10 000 och plats för tio spelare. Hela prispotten kommer att gå till segraren, och de tio spelare som kommer att slåss om förstaplatsen är Daniel Negreanu, David “Devilfish” Ulliott, Carlos Mortensen, Eoghan O’Dea, Faraz Jaka, Maria Ho, James Dempsey, Tobias Reinkemeier, Marvin Rettenmaier och Phil Hellmuth.7

”För att pokern ska fortsätta växa måste spelet bli mer omedelbart för våra fans,” kommenterade Phil Hellmuth. ”Genom att låta fansen se en pokerturnering medan den faktiskt pågår, med synliga hålkort, och satsa pengar precis som de skulle göra på fotboll eller hästkapplöpning, kan iSeriesLIVE hjälpa till att ta vårt spel till nästa nivå.”

iSeriesLIVE kommer att ge pokerspelare extra incitament att delta i turneringarna genom att dela med sig av den vinst turneringsserien gör på satsningar på eller mot spelaren i fråga. Om till exempel Phil Hellmuth får väldigt många satsningar på eller mot sig i en viss turnering kan det alltså bli en extra lönsam turnering för hans del.

”Efter Black Friday bestämde vi oss för att hitta nya inkomstkällor för vår förstklassiga samling talanger,” säger Poker Royaltys grundare Brian Balsbaugh i ett pressmeddelande. ”Vi lägger ut för kostnaderna, och delar sedan vinsterna från bettingen med de spelare som deltar. Det finns oändligt många ytterligare sätt för oss att dra in pengar från denna modell och vi ser fram emot att lansera dem under nästa år. Vårt slutmål är att betala spelare för att delta i iSeriesLIVE-turneringar.”