Dele Alli i Tottenham

Det finns inte så mycket spännande kvar i årets Premier League. Det är bara en omgång kvar som ska spelas och det är klart vilka lag som flyttas ner (Hull, Middlesbrough och Sunderland) och vilka som vinner ligan (Chelsea). Det som fortfarande inte är avgjort är vilka lag som går till Champions League. Liverpool kan fortfarande tappa sin chans till fotbollens finrum, annars är det mesta klart. Ikväll spelar Leicester mot Dele Allis Tottenham.

 

Säsongen drar ihop sig

I kvällens match mellan Leicester och Tottenham är det den 34 omgången som spelas för lagen på grund av att den blivit uppskjuten tidigare på grund av diverse cuper. På söndag spelas den sista omgången för säsongen, klockan 16.00 för samtliga lag.

Då det här får anses vara ett prestigefullt möte så tror jag ändå det blir som en vanlig match och det spelar ingen roll att lagen inte har något egentligen att spela för.

Tottenham vill nog klämma åt de tidigare mästarna då senaste mötet slutade i kryss på White Hart Lane. I sin senaste match stod Spurs som vanligt för en stabil insats när man tog emot Manchester United i den sista matchen på White Hart Lane. Resultatet blev 2-1. 1:an kom efter bara 6 minuter av Wanyama och 2:an kom i den 48:e minuten av Harry Kane. Det var rätt kontrollerat hela vägen, men det blev lite gungning när Rooney stötte in reduceringen och 2-1 i den 71 minuten.

Leicester som rest sig och spelat upp sig sedan tränarbytet är alltjämt ett farligt lag. Nu besväras man dock av ett antal skador då mittbackarna Wes Morgan och Robert Huth saknas på grund av skador. Likaså Drinkwater, King och Mendy.

För Tottenhams del är det ytterbackarna Kyle Walker och Danny Rose som saknas.

 

Statistiken talar för hörnor

De fem senaste möterna har slutat i tre kryss och en vinst vardera. Båda två var bortavinster faktiskt.

Tottenham är ett av de lag som skapar flest hörnor i Premier League med sina 7.39 offensiva hörnor i snitt. De blir endast brädade av Manchester City som ligger på 7.44 offensiva hörnor per match.

Leicester i sin tur släpper till en del hörnor. De ligger på en sjätteplats i Premier League med sitt snitt 5.94 defensiva hörnor.

Totalt sett, om man räknar ihop offensiva och defensiva hörnor för de båda lagen så snittar Leicester 11.06 och Tottenham 11.00 hörnor per match. De ligger på fjärde och femteplats i antalet hörnor per match. Det känns helt enkelt som att hörnspel är givet i den här matchen. Hur många gånger ser man inte Christian Eriksen stå och vifta vid hörnflaggan? Expekt ger 1.95 om det blir Över 11.5 hörnor vilket känns som ett kul spel.

Expekt