Nyligen skrev vi om hur sju arbetskamrater spelade ihop och med fenomenal tur satte sju rätt på Lotto och två på Joker, och därmed fick dela på 134 miljoner kronor. Nu när det lugnat ner sig lite blev det så äntligen läge att intervjua vinnargänget om vinsten och framtiden.

Det har såklart varit en omtumlande tid för de sju vinnarna sedan Drömvinsten på 134 097 732 kronor gick ut den 18 januari i år. Men efter en tids lugn och ro som gett vinnarna en chans att smälta att de har ca 19 miljoner kronor vardera att se fram emot, har nu Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fått en chans att intervjua dem. Det är ”Spelcoachen” i teamet som pratade igenom frågorna med resten av kompisarna och blev språkrör vad det gäller svaren:

Hur är läget, har ni förstått vad som hänt och att ni vunnit 19,1 miljoner vardera?

–”Alla har förstått att det hänt, men det är fortfarande svårt för de flesta att ta in att vi verkligen hade sju rätt på Lotto och två rätt på Joker. Det kommer ta ytterligare en tid innan man landar, eftersom ingen av oss haft i närheten av så mycket pengar tidigare.”

Har ni, eller kommer ni fira vinsten på något speciellt sätt?

–”Vi har firat med att bjuda på smörgåstårta på jobbet. Men det kommer bli en lite större fest för alla med respektive. När är inte spikat ännu.”

Hur ser närmaste framtiden ut, kommer någon av er sluta jobba, eller kör ni vidare?

–”Några har planer på att trappa ner och en del vill avvakta med beslut tills det hela lagt sig lite mer. På det hela taget vill de flesta sätta sig ner och tänka igenom hur framtiden ska se ut.”

Är det någon eller några som redan bestämt något som ska köpas eller göras?

–”Ja, det är många som har planer och även funderar på större investeringar. Men bilar, husköp, resor, nya möbler och renoveringar är det som kommit fram så här långt.”

Hur ser framtiden ut för er som ”spelbolag”, kommer ni fortsätta lämna in Lotto med Joker?

–”Jajamen, vi kommer fortsätta! Vad som än händer och vilka beslut man än väljer framöver, så kommer vi sju som vann fortsätta spela ihop. Men vi har bestämt oss för att skaffa Spelkortet!”

Nästa steg för vinnarna är ett besök på Svenska Spels huvudkontor i Visby där de tar emot checken samt får ekonomisk rådgivning och stöd från bankpersonal. Vinnarna vill också passa på att tacka alla för allt stöd dom fått i samband med vinsten. Inte minst sin arbetsgivare och spelombudet Storebro Kiosken.