Idag är det dags Stockholm Cup på Täby Galopp, en av svensk galopps största tävlingsdagar för året. I år kryddas tävlingen av en internationell Trio-omgång där 15 länder spelar tillsammans. Detta sedan Svensk Galopp och ATG fått förtroendet av International Federation of Horseracing Authorities (IFHA) att anordna en av flera provomgångar avseende internationellt Trio-spel.

International Federation of Horseracing Authorities (IFHA) är en internationell förening med ca 60 medlemsorganisationer världen över vars syfte är att på lång sikt främja kapplöpningssportens utveckling och samarbete över gränserna. En del av detta samarbete går ut på att skapa ett internationellt totalisatorspel som kunder i så många länder som möjligt ska kunna delta i.

-”Vi är såklart stolta över att få förtroendet att anordna en av dessa provomgångar. Detta trots att vi själva inte kan vara med och spela när Trion avgörs i något annat land på grund av det svenska regelverket för spel över gränser”, säger Leif Almgren, chef för ATGs internationella avdelning.

Under 2007 och 2008 har ett antal provomgångar av  Trio ägt rum i några olika länder. I juni 2008 beslutade IFHA att ATG och Svensk Galopp ska få ställa upp som värd för en av provomgångarna med internationellt gemensamt Triospel i samband med Stockholm Cup den 14 september. Detta innebär att Stockholm Cup kommer att exponeras i ett flertal länder däribland England, Irland och Sydafrika.

-”Väldigt roligt och en fantastisk chans för oss att få visa upp svensk galoppsport och Täby Galopp i så många länder över världen”, säger Björn Eklund, generalsekreterare Svensk Galopp.

På sikt är målsättningen att skapa en stor och intressant spelprodukt där många länder världen över deltar och där spelarna kan satsa ett litet belopp men ändå vinna mycket pengar.