pilEtt av de stora företagen på spelmarknaden bwin.party där framför allt bwin och Party Party ingår hade ett dåligt 2012 i jämförelse med föregående. Party Poker uppvisade allra sämst resultat.

Det är få spelföretag som de senaste åren kunnat uppvisa tillväxt på pokersidan – poker på nätet har de senaste åren stadigt minskat i antal spelare, vilket också minskar omsättningen för aktörerna på marknaden.

När bwin.party lade fram sina siffror från förra året hade PartyPokers inkomster i samband med poker minskat med 17%. Totalt för hela företaget hade inkomsterna från poker minskat från 26,1% till 22% under året rapporterar Pokernewsdaily.com.

Siffrorna verkar inte bli bättre 2013 av att döma från de första 10 veckorna som visar en minskning i relation till motsvarande period 2012. En minskning på 13% visar denna jämförelse.

Att färre spelar onlinepoker är inte hela sanningen utan fler faktorer bidrar till de dåliga siffrorna. Att Full Tilt Poker återlanserades innebar att PartyPoker fick se sig passerat av en konkurrent och har sedan dess som bäst kunnat ranka som tredje största pokerrum. Även att iPoker under 2012 stärktes med nya rum var ännu en försvårande omständighet som gjort att PartyPoker ibland haft svårt att behålla sin tredjeplats.