NBC har ställt in den populära tävlingen NBC’s National Heads-Up Poker Championship för år 2012, och det är osäkert om evenemanget någonsin kommer att väckas till liv igen.

NBC’s National Heads-Up Poker Championship är ett i raden av många pokerevent som påverkats av händelserna under pokerns Black Friday. Två av programmets allra största annonsörer brukade vara Full Tilt Poker och PokerStars, men PokerStars har lämnat spelmarknaden i USA och vad gäller Full Tilt så är det fortfarande osäkert vad som kommer att ske efter ägarbytet.

NBC’s National Heads-Up Poker Championship har visats på NBC i sju år och fått bra betyg i tittarundersökningarna. Evenemanget har plats för 64 spelare som tävlar mot varandra i heads-up matcher.

Som tidigare rapporterats har NBC redan upphört med inspelningarna av Poker After Dark, ett program som brukade sponsras av Full Tilt Poker. PokerStars Big Game har brutit med tv-kanalen Fox eftersom PokerStars inte längre är aktiva i USA, men PokerStars Big Game kan fortfarande ses på PokerStars.tv på internet.