Nu har årets omgång av Nordic Poker Awards avslutats på nattklubben ZEN i Köpenhamn och ingen av de fyra svenskar som nominerats fick någon pokal att ta med sig hem.

Såhär såg nomineringarna ut för de fyra kategorierna:

Best live player
Per Linde (SWE)
Annette Obrestad (NOR)
Theo Jørgensen (DEN)
Juha Helppi (FIN)

Best Online player
Viktor ”Isildur1″ Blom (SWE)
Andreas ”Skjervøy” Torbergsen (NOR)
Mickey ”mement_mori” Petersen (DEN)
”LokoIsBack” (FIN)

Rookie of the year
Oscar Kroon (SWE)
Kevin Stani (NOR)
Thomas Thang (DEN)
Toni Pettersson (FIN)

Best Performance
Anton Wigg (SWE)
Sigurd Eskeland (NOR)
Allan Bække (DEN)
Ilari Tahkokallio (FIN)

I första kategorin, bästa livespelare, blev det Danmarks Theo Jørgensen som vann. Jørgensen har under året som gått bland annat vunnit World Poker Tour (WPT) Grand Prix de Paris, och det har också gått bra för honom i både European Poker Tour (EPT) och World Series of Poker (WSOP).

I nästa kategori, bästa nätspelare, gick utmärkelsen till Andreas ”Skjervøy” Torbergsen. Torbergsen, som är uppvuxen på den lilla ön Skjervøy i nordligaste Norge, var under 2010 en av de nordiska spelare som gick mest plus på kontantborden online. Han är också en av instruktörerna på CardRunners.

Även i kategori nummer tre, årets nykomling, gick priset till en norsk spelare – Kevin Stani. Stani vann under 2010 EPT Tallinn, en seger värd över $500 0000, och tog sig dessutom till betalplats i ytterligare tre EPT-turneringar. Även under WSOP fick normannen betalt två gånger förra året.

I fjärde och sista kategorin, bästa prestation, gick pokalen till en finsk spelare. Ilari Tahkokallio var en av de spelare som befann sig vid pokerborden när EPT Berlin blev rånat av ett gäng beväpnade män, och hans sportsliga agerande i anslutning med detta var ett av skälen till att just han fick ta emot priset i Köpenhamn. Tahkokallio var med i en pott med ess + tia mot ess + dam när rånarna stormade in och avbröt spelet. När spelet sedan återupptogs långt senare gav Tahkokallio markerna till sin motståndare eftersom denne hade haft bäst hand efter floppen.