Wellington Phoenix, Nya Zeeland tar emot Melbourne City i en match som ser ut att kunna bli jämn. Wellington med fördelen att få spela på hemmaplan, men Melbourne City besitter större kvalitéer individuellt. Av det jag sett hittills så kan det bli en del mål, och det känns som en svår uppgift att tippa 1X2 här.

  • Match: Wellington Phoenix – Melbourne City FC
  • Plats: Westpac Stadium
  • Matchstart: 05:00
  • Väder: Runt 16 grader

WELLINGTON PHOENIX

wellington

Tre senaste:

Perth Glory 2-1 Wellington
Adelaide Utd 2-1 Wellington
Wellington 1-0 WS Wanderers

Skador/avstängningar:

Louis Fenton (skadad)

Statistik:

Gula kort hemma: 7 (2.33/match)
Röda kort hemma: 0 (0.00/match)

Hörnor hemma för: 11 (4.33/match)
Hörnor hemma emot: 12 (4.00/match)

Kommentar:

Wellington Phoenix har sett ganska ojämna ut hittills. Man har blandat och gett med andra ord när det gäller prestationer på planen. Jag tycker dock att man har sett bättre ut än vad jag trodde före säsongen, men det syns ändå att man inte bör räkna med Wellington som titelutmanare. Nu får man tillbaka viktiga McGlinchey som bidrar med mycket offensivt, och jag tror definitivt att man kan få in ett par bollar på Melbourne City. Man brukar inte skapa speciellt mycket hörnor, så jag skulle inte rekommendera hörnspel i den här matchen, åtminstone inte pre-game.

—————————————————-

MELBOURNE CITY FC

melbourne-city

Tre senaste:

Melbourne City 1-2 Sydney FC
Melbourne City 2-2 Central Coast
Brisbane Roar 1-3 Melbourne City

Skador/avstängningar:

Massimo Murdocca (skadad)
Robert Koren (skadad)
Jonatan Germano (skadad)

Statistik:

Gula kort borta: 10 (3,33/match)
Röda kort borta: 0 (0.00/match)

Hörnor borta för: 14 (4,67/match)
Hörnor borta emot: 16 (5.33/match)

Kommentar:

Melbourne City spelar ofta väldigt bra fotboll, men marginalerna har inte varit på deras sida hittills. I bortavinsten mot Brisbane med 1-3 såg man verkligen kvalitén i deras trupp, och det är så varje match skulle kunna sluta om man bara förvaltade sina målchanser lite bättre. Jag tycker att man är ett klart bättre lag än Wellington på alla positioner, men bortaplan kan alltid spöka. Däremot blir det nästan alltid mycket mål i Melbourne City’s matcher, så jag skulle satsa på målspel snarare än 1X2-spel.


Sammanfattning:

Den här matchen kan bli jämn, men oddsen på Wellington lockar inte direkt. Däremot är målspel intressant då Melbourne City är klart bättre offensivt än defensivt. Jag själv har spelat Melbourne City Över 1 mål (1.769) hos Marathonbet där jag får pengarna tillbaka om Melbourne gör exakt 1 mål. Båda lagen gör mål eller Över 2.5 mål i matchen är också intressanta spel, men jag kommer nog satsa på livespel om jag ska spela mer i den här matchen. Jag rekommenderar inte hörnspel som sagt då båda lagen blandar och ger vad gäller hörnor, så det går inte direkt att se några tydliga tendenser där.

Tänkbara spel: Målspel framförallt, och då tänker jag främst på bortamål eller totala mål i matchen.

Mitt tips: 1-2 @ 11.00 – Bet365