Inför VM går vidare och det har blivit dags för Grupp F. Regerande världsmästarna har hamnat i en relativt enkel grupp och skall kunna ta sig vidare här utan problem.

Italien

Ingen Totti, ingen Balotelli, ingen Cassano och ingen Amauri i Italiens Vm-trupp, men de har ändå ett ganska vasst lag på pappret trots allt. Buffon vaktar troligtvis målet som vanligt och på backsidan finns rutin från Cannavaro, Zambrotta och Chiellini. Mittfältet med Pirlo och De Rossi ser också bra ut men det är ändå på anfallssidan som Italien ser allra starkast ut. Där finns bl.a. Pazzini, Rossi, Di Natale, Gilardino och Iaquinta att tillgå. Frågan är vilka spelare som tränare Lippi väljer att satsa på, Pazzini borde vara given men bredvid honom är det öppet. Italien vann sin kvalgrupp före Irland men gjorde det utan att imponera. T.ex. vann de mot Georgien borta med 2-0 efter 2 självmål och mot Irland borta kvitterade de i den sista minuten. Nåväl, nu är de i VM och de bör vinna gruppen och vara klara redan efter den andra matchen. Det blir nog svårt att gå hela vägen igen och försvara sitt VM-Guld, men de kan nog komma en bra bit på vägen i alla fall. Håll koll på Andrea Pirlo.

Paraguay

Paraguay har liksom Slovakien och Nya Zeeland inte ett lika namnkunnigt lag som Italien men är ett lag som är svårt att besegra. De fanns i Sveriges grupp under förra VM och då tog det lång tid innan Sverige kunde göra mål på sydamerikanerna. Paraguay gjorde ett bra kval och hamnade till slut trea i tabellen, bara en poäng bakom Brasilien. De hade också 10 vinster på 18 matcher och skall absolut inte underskattas. De mest namnkunniga spelarna hittar vi i anfallet, Santa Cruz (Man City), Oscar Cardozo (Benfica) och Nelson Valdes från Borussia Dortmund. I nuläget finns 8-9 europaproffs i truppen, en trupp som skall bantas ytterligare innan VM. För Paraguays del så handlar det om att gå vidare från gruppen och de kommer att försöka spela defensivt och hoppas på att anfallarna kan peta in något mål framåt. De har nu hamnat i en jämn grupp och kan faktiskt mycket väl gå vidare här med lite tur. Håll koll på Edgar Barreto.

Nya Zeeland

Nya Zeeland är inte bortskämda med att vara med i VM-sammanhang och tyvärr för deras del så kommer det att bli svårt att ta några poäng över huvud taget. De flesta spelarna finns i den inhemska ligan men de proffs som de har spelar i The Championship eller i MLS. Ryan Nelsen, backen spelar för närvarande i Blackburn och det säger mycket att han är lagets stora ”stjärna”. Chris Killen i anfallet har gjort 17 matcher för Middlesbrough men bara gjort 3 mål på dessa matcher. Nya Zeeland går ett tufft VM till mötes och har den viktigaste matchen mot Slovakien direkt i den första matchen i VM. Det vore kul för dramatiken i gruppen om de kunde ta minst en pinne där. Håll koll på Rory Fallon.

Slovakien

Slovakien har som sagt var en viktig match direkt mot Nya Zeeland och bör vinna den om de vill kunna gå vidare. De överraskade de flesta i kvalet när de vann sin grupp före lag som Slovenien och Tjeckien. På backsidan finns Liverpools Martin Skrtel tillsammans med Cech (West Bromwich), Durica (Hannover) och Pekarik från Wolfsburg. Förutom Skrtel är det inga riktigt stora eller kända spelare som Slovakien har i backlinjen. På mittfältet finns däremot Slovakiens stora stjärna, Marek Hamsik, som spelar för italienska Napoli. I anfallet handlar mycket om Vittek och Holosko, inte för att de spelat bra utan för att dom är uttagna trots att dem är skadade. Jendrisek från Schalke är deras bästa vapen framåt som istället får göra fler mål om de andra inte lyckas bli återställda från sina skador. Håll koll på Marek Hamsik.

Observera att trupperna är preliminära och ytterligare spelare skall bort innan VM.

Ranking: Grupp F

  1. Italien
  2. Slovakien
  3. Paraguay
  4. Nya Zeeland

/Josef