Då har turen kommit till Grupp D, det är en av de jämnaste grupperna i hela VM. Tyskland är favorit men bakom dom är det vidöppet om andraplatsen i gruppen.

Serbien

Serbien kan spela väldigt fin fotboll vissa stunder och har ett bra lag på pappret. Defensivt ser det riktigt bra ut med spelare som Stojkovic i målet, Vidic (Man U), Ivanovic (Chelsea), Obradovic (Zaragoza) och Kolarov från Lazio. Om vi går vidare till mittfältet så ser det väldigt bra ut även där, rutinerade Stankovic från Inter tillsammans med Krasic (CSKA Moskva), Kacar (Hertha Berlin), Matic (Chelsea) och Kuzmanovic från Stuttgart. Vi kan inte heller glömma att Pantelic och Mrdja finns på topp tillsammans med den väldige Zigic. Det ser onekligen väldigt bra ut för Serbien och de kan kanske vara med och utmana Tyskland om förstaplatsen i gruppen. De är dock väldigt ojämna och kan börja hänga med huvudena om det går emot dom. Alla lag i gruppen har stor respekt för Serbien och detta är något som de måste utnyttja. Håll koll på Milos Krasic.

Ghana

Ytterligare ett afrikanskt lag men skillnaden är att Ghana gjorde en bra insats i de afrikanska mästerskapen och tog sig hela vägen till final. Ghana är ett av de bästa lagen från Afrika och kan vara med och utmana Serbien om en andra plats i gruppen. Defensivt så ser det tyvärr väldigt svagt ut, Kingson i mål är visserligen duktig men kan göra några konstiga ingripanden emellanåt. De bästa spelarna spelar i Premier League, t.ex. backarna Mensah och Pantsil som spelar i Sunderland respektive Fulham. På mittfältet finns Kevin-Prince Boateng, Appiah, Muntari samt Ghanas stora stjärna Essien från Chelsea. De senaste rapporterna säger dock att Essien missar hela VM på grund av skada, självklart ett jätteavbräck för Ghana. Framåt handlar det mest om Asamoah Gyan, Frankrikeproffset, som faktiskt kan avgöra en match på egen hand. Håll koll på Kingson i målet.

Tyskland

Självklart är Tyskland favorit till att vinna gruppen, speciellt med tanke på vilka spelare de har att tillgå. Tyvärr åkte Ballack på en olycklig skada nyligen och missar därmed VM, det är ett stort avbräck för Tyskarna. Backlinjen ser väldigt stark ut med spelare som Lahm, Friedrich, Badstuber och Mertesacker. Annars har snacket innan handlat mycket om tränare Löws alla anfallare, han har tagit ut inte mindre än 6 st till VM, dessa är Klose, Podolski, Gomez, Cacau, Muller och Kiessling. Det är verkligen en stark anfallsbesättning han förfogar över där. På mitten finns rutinerade Schweinsteiger, Jansen och ungdomarna Özil och Marin. Tyskland bör vinna gruppen utan Ballack, men de kommer att få det svårare längre fram när de möter bättre lag. Håll koll på Bastian Schweinsteiger.

Australien

Australien tog sig vidare i gruppspelet förra VM 2006, efter Brasilien, efter ett sent mål av Kewell i den sista gruppspelsmatchen mot Kroatien. I år blir det betydligt tuffare, dels för att dem hamnat i en tuffare grupp och dels för att laget inte håller lika hög klass längre. Schwarzer står i mål och som backar hittar vi spelare som Lucas Neill, Luke Wilshire, Shane Lowry, Rhys Williams och Jade North, som spelar för norska Tromsö. De äldre spelarna har blivit äldre och de yngre spelarna har inte riktigt blivit testade i de här större sammanhangen. Mittfältet ser däremot ganska starkt ut och är Australiens starka sida, där finns spelare som Tim Cahill, Brett Emerton, Mark Bresciano och Vince Grella. I anfallet finns Scott McDonald från Middlesbrough och förstås, Harry Kewell som numera representerar Galatasaray. Håll koll på Mark Bresciano.

Observera att trupperna är preliminära och ytterligare spelare skall bort innan VM.

Ranking: Grupp D

  1. Tyskland
  2. Serbien
  3. Ghana
  4. Australien

/Josef