Vi går vidare med grupp C, där hittar vi lag som USA, Slovenien, Algeriet och England.

England

England, som alltid är världsmästare innan varje VM, anser det vara en skräll om något annat lag vinner VM än just England. England har en väldigt bra trupp med sig till VM, som vanligt. Carragher har sagt Ja till att vara med i landslaget igen efter några års uppehåll. Det kan man förstå, med tanke på Liverpools dåliga säsong så vill han vara med och vinna något den här säsongen. Målvakterna har varit Englands stora problem och nu finns David James, Joe Hart och Robert Green med till VM. Ingen av dessa känns som ett säkert alternativ men troligtvis kommer James att vakta målet under VM. Backarna ser stabila ut som vanligt med Ferdinand, Terry, Cole och Carragher. Mittfältet ser också väldigt bra ut med rutinerade Gerrard och Lampard i mitten, på kanterna finns spelare som Lennon, Walcott, Wright-Phillips, Milner och Joe Cole. Wayne Rooney är given på topp men frågan är vem som tar plats bredvid honom. Blir det Crouch, Defoe eller Bent? Heskey finns också med men känns inte som ett lika hett alternativ. England skall komma etta i den här gruppen även om varken USA eller Slovenien skall underskattas. Håll koll på Wayne Rooney.

USA

USA kan skrälla i den här gruppen och det är många experter som tror att dem kan gå riktigt långt i årets VM. Målvakterna Howard och Hahnemann har spelat i Premier League i många år och de känns som bra alternativ som sista utpost båda två. På backsidan ser det dock något sämre ut, spelare som Spector, Bocanegra och Cherundolo finns att tillgå men det är inga världsbackar. Även Onyewu är med men har varit skadad mycket och frågan är hur formen är på honom. Även på mittfältet finns spelare med meriter från Premier League bl.a. Dempsey och Donovan. Där finns också DaMarcus Beasley och Örebros Bedoya som fanns med i den ursprungliga truppen, Bedoya missade dock ”Cutten” och får se VM på Tv. På topp handlar mycket om spanienproffset Jozy Altidore, det är han som skall göra målen framåt, tillsammans med Dempsey. USA spelar ungefär som England, fysiskt med stora backar och snabba spelare på kanterna. De möter England i första matchen och kan de knipa poäng där så ser läget väldigt ljust ut för amerikanerna. Håll koll på Clint Dempsey.

Algeriet

Algeriet gjorde liksom Nigeria ingen vidare insats i de Afrikanska mästerskapen. I kvartsfinalen slog dem Elfenbenskusten efter förlängning men fick sedan stryk med hela 0-4 mot Egypten i semifinalen. Spelmässigt imponerade dem inte då och till VM har nu tränaren tagit ut massor av nya spelare, hela 7 debutanter får följa med till Sydafrika. De mest namnkunniga spelarna i laget är Bougherra och Belhadj i backlinjen. Framåt finns Ziani, Meghni och Ghezzal. Meghni har tyvärr för Algeriets del tackat nej till VM, en knäskada sägs sätta stopp. De har verkligen en stenhård uppgift framför sig och kommer att få det jobbigt att gå vidare från den här tuffa gruppen. Tar de mer än en poäng så får det anses vara ett bra VM för deras del. Håll koll på Karim Ziani.

Slovenien

Slovenien har ett underskattat lag men faktum är att flera av spelarna är proffs ute i Europa, bl.a. i länder som Italien, Frankrike, Tyskland, Grekland, Holland och till och med Sverige. Defensivt så finns duktige målvakten Handanovic från Udinese samt backarna Jokic (Chievo), Ilic (FC Moskva) och spelare från den inhemska ligan. På mittfältet finns spelare som Robert Koren, Stevanovic, Birsa, Komac och Rene Khrin, Khrin som tillhör Inters organisation. Komac har för övrigt också spelat i Djurgården tidigare. Slovenien möter Algeriet i den första matchen och bör vinna den matchen om de skall ha någon chans att gå vidare från gruppen, de slåss med USA om andraplatsen i gruppen. Håll koll på Rene Khrin.

Observera att trupperna är preliminära och ytterligare spelare skall bort innan VM.

Ranking Grupp C:

  1. England
  2. USA
  3. Slovenien
  4. Algeriet

/Josef