Då har turen kommit till Grupp B som ser ut att ha en av de svagaste grupperna på pappret. Men den innehåller ändå bl.a. Argentina med Leo Messi spetsen.

Sydkorea

Sydkoreas störste spelare är utan tvekan Manchester Uniteds Ji-Sung Park, men om de skall ta sig vidare från gruppen så måste alla spelare vara på topp, i alla matcher. De flesta spelarna i försvaret spelar borta i Asien och Lee Young Pyo, Al Hilal, har varit i både Tottenham och PSV och är helt klart deras bästa back. På mittfältet spelar Ji-Sung Park men också Boltons duktige Lee Chung-Yong. Dessa spelare måste spela bra om Sydkorea vill gå vidare. Anfallet ser dock väldigt tunt ut även om där finns spelare som gamle Ahn Jung-Hwan och Ju-Young (Monaco). Sydkoreanerna gillar att springa mycket och kan springa hur mycket som helst under matcherna. Det måste de också göra om de ska kunna göra mål och chocka deras motståndare i gruppen. De har hamnat i en relativt lätt grupp och kan faktiskt med lite tur knipa andraplatsen i gruppen efter Argentina.

Grekland

Grekland tog sig till VM med ett nödrop och har nu en bra chans att gå vidare från den här ganska enkla gruppen. Truppen är i stort sett likadan som de tidigare åren, gamlingen och målvakten Nikopolidis finns dock inte med längre. På backsidan hittar vi Kyrgiakos (Liverpool), Seitaridis och Torosidis. Karagounis, kaptenen, Katsouranis och Ninis tar hand om mittfältet. Grekland spelar väldigt disciplinerat och spelar hellre 0-0 än 1-1, detta tack vare tränare Rehagel som förespråkar ett defensivt tänk. Anfallet ser inte särskilt skrämmande ut, Gekas och Samaras finns att tillgå men det är inget som skrämmer. Charisteas kan hoppa in under matchen för att försöka nicka in några bollar. Tack vare att dem hamnade i den här lätta gruppen så kan dem gå vidare, men det kommer att vara jämnt och det blir en hård fajt mot Sydkorea om tredjeplatsen. Håll koll på tränaren Otto Rehagel.

Argentina

Säga vad man vill om Maradona men han gillar att skapa uppmärksamhet. Truppen presenterades en halvtimme efter deadline och han tog inte ut Inters duktiga duo Zanetti eller Cambiasso i truppen. Inte heller Argentinas guldgosse Riquelme finns med i truppen eftersom de är osams med varandra, så kan det gå. Trots detta så har dem en fantastisk trupp och är en av förhandsfavoriterna till att vinna hela VM. Med spelare som Samuel,  Heinze, Di Maria, Mascherano, Milito, Aguero, Tevez och Messi förstås. Det vimlar av världsspelare och det skulle vara mycket förvånande om vi inte fick se Argentina i åtminstone en semifinal i VM. Trots att de bästa spelarna inte är med i Maradonas trupp så kommer dem att vinna den här gruppen enkelt. Går Argentina inte till final så får troligtvis Maradona lämna jobbet efter VM. Förutom Messi så håll lite extra koll på Di Maria.

Nigeria

Lagerbäck har en tuff uppgift framför sig när han ska försöka ta sitt nya landslag förbi gruppspelet i VM. Nigeria var inte särskilt imponerande i de afrikanska mästerskapen då dom bara van två matcher mot Benin och Mocambique. De gick visserligen vidare i kvartsfinalen mot Zambia men det var efter 0-0 och sedan straffar. Som vanligt med afrikanska lag så är det organisation och balansen mellan offensivt och defensivt som varit deras stora problem. De har dock blivit mycket bättre de senaste åren med tanke på att fler spelare nu spelar i Europa och lagen även tar in utländska tränare. Truppen är i stort samma som i de Afrikanska mästerskapen, Taiwo, Yobo, Shittu och Odiah på backsidan. Framåt finns spelare som Utaka, Etuhu, Obi Mikel, Odemwinghie, Martins, Aiyegbeni, Anichebe och gamlingen Kanu. Det ser helt klart intressant ut med de här spelarna men vi som såg Afrikanska mästerskapen vet att det inte såg särskilt bra ut då. Nyckelmatchen här blir i den sista gruppspelsmatchen mot Sydafrika. Håll koll på vindsnabbe Martins på topp.

Observera att trupperna är preliminära och ytterligare spelare skall bort innan VM.

Ranking Grupp B:

  1. Argentina
  2. Grekland
  3. Sydkorea
  4. Nigeria

/Josef