Ingen dum måndagsmatch från la liga denna vecka när Real Sociedad beger sig till El Madrigal för att möta Villarreal. Det blir andra mötet på mindre än en vecka mellan dessa lag och vi har nog en jämn match att vänta oss.

  • Match: Villarreal – Sociedad
  • Arena: El Madrigal
  • Matchstart: 22:00
  • Väder: Regn under dagen men uppehåll vid matchstart, runt 10 grader.

villarrealuche1

Villarreal är nykomlingar i la liga och har imponerat stort när vi nu snart kommit halvvägs in på säsongen. En sjätteplats placerar man sig på och det är man säkerligen väldigt nöjda med. Man har åkt på några plumpar på slutet men vi ska komma ihåg att det är mot tufft motstånd dessa förluster kommit. Barcelona (1-2) på bortagräs är ingen enkel match och inte heller Sevilla (1-2) bollar man med hur som helst. Mot Barcelona hade man inte mycket att sätta emot, men mot Sevilla var man helt klart värda minst en poäng. Men man hoppade tillbaka på vinnarspåret i senaste omgången där man fullständigt körde över Rayo på bortagräs med 5-2, detta efter tre mål av Uche och två av Perbet.

Tre senaste:

Rayo 2-5 Villarreal
Villarreal 1-2 Sevilla
Barcelona 2-1 Villarreal

Skador/avstängningar: Cani, Pérez, Farinós, Íñiguez

Hörnor för: 121 (6,7 per match)
Hörnor emot: 106 (5,9 per match)

Gula kort: 36 (2 per match)
Röda kort: 1

………………………………….

domarecarballo

Domare: Velasco Carballo

Gula kort: 43 (5,4 per match)
Röda kort: 4

Velasco Carballo är inte en av ligans bästa domare enligt mig, men inte heller någon av de sämre. Han snittar 5,4 gula kort per match den här säsongen, men har varit väldigt lugn den senaste tiden. Kikar vi till de tre senaste ligamatcherna han dömt så har han faktiskt bara dragit upp det gula kortet sju gånger, vilket får ses som väldigt lågt i den spanska ligan. Dessa två lag möttes i cupen tidigare i veckan och då delades ett gult kort ut under hela matchen. Kortlinan hos betsson ligger på 5,5 just nu och den linan tror jag att vi kommer kliva under.

………………………………….

sociedadgriezmann1

Real Sociedad hade en trevande inledning på säsongen där europaspel kombinerat med skadebekymmer gjorde att man halkade efter i tabellen. Men man är nu ute ur Champions League och inte heller blev det någon fortsättning i Europa League, så nu kan man fokusera på ligaspelet fullt ut. Resultaten har även kommit på slutet och ”La Real” är utan tvekan det formstarkaste laget i la liga just nu. Man kommer in till den här matchen med fem raka vinster i ryggen och även fast man inte ställts mot särskilt blodigt motstånd så är det ändå väldigt imponerande. Senaste omgången plockade man ner Athletic (2-0) i det baskiska derbyt, där formstarka Griezmann smällde in sitt tolfte mål för säsongen.

Tre senaste:

Sociedad 2-0 Athletic
Granada 1-3 Sociedad
Sociedad 5-1 Betis

Skador/avstängningar: Cadamuro, IfránDe La Bella, Granero

Hörnor för: 85 (4,7 per match)
Hörnor emot: 97 (5,4 per match)

Gula kort: 31 (1,7 per match)
Röda kort: -


Det känns verkligen som den här matchen kan gå precis hur som helst och ser vi till oddsen så ligger ju värdet på en bortaseger. Men det smartaste alternativet vore nog att skippa 1×2 spelet helt och hållet. En intressant sak vi kan se när vi kollar på siffrorna är dock att Villarreal är ett av de lag som skapar flest hörnor i ligan. Man kommer runt väldigt ofta på kanterna, till skillnad från Sociedad som spelar rakare och anfaller mer centralt. Med det sagt kan Villarreal först till sju hörnor vara ett tänkbart spel (1,90 @ bet365), eller kanske hemmalaget över 6,5 hörnor (1,72 @ betsson). Letar man målskyttar tycker jag Uche (2,60 @ unibet) och Griezmann (4,00 @ betsson) ska finnas med i tankarna.

Mitt tips: 1-2

Vad tror ni själva om matchen och hur kommer ni spela? Kommentera gärna!

/e@sy