José Zorrilla står som värd för den enda matchen från den spanska ligan i afton när Valladolid och Levante drabbar samman. På förhand inget jättesexigt möte och det känns inte heller som det blir något finlir i den här matchen.

  • Match: Valladolid – Levante
  • Arena: José Zorrilla
  • Matchstart: 21:00
  • Väder: Stark vind och runt 4 grader

valladolidoscar

Valladolid har haft en väldigt tung säsong och placerar sig just nu på en nedflyttningsplats med 21 inspelade poäng. Mycket beror på det offensiva spelet där man haft en hel del skador och även haft svårt att få in bollen. Men inte heller defensiven har varit särskilt bländande och mot de bättre lagen i ligan så man har läckt ordentligt bakåt. Med tre poäng upp till säker mark så gäller det att Valladolid går för tre poäng här, jag tror inte man nöjer sig med annat i en hemmamatch mot ett lag som Levante. Viktigt att man får tillbaka Óscar (bilden) i den här matchen, men nyförvärvet Jeffren finns fortfarande på skadelistan.

Tre senaste:

Atlético 3-0 Valladolid
Valladolid 2-2 Elche
Getafe 0-0 Valladolid

Skador/avstängningar/vilar: Jeffren

Hörnor för: 135 (5,6 per match)
Hörnor emot: 128 (5,3 per match)

Gula kort: 62 (2,6 per match)
Röda kort: 2

………………………………….

Domare: Estrada Fernández

domareestrada1

Gula kort: 55 (4,6 per match)
Röda kort: 2

Estrada Fernández har hållit en bra nivå hela säsongen och kastar inte alls särskilt många kort runt omkring sig. Men idag tror jag vi får se en väldigt tuff och tajt match, dessutom så är det nästintill vinterväder i Valladolid. Därför kan vi nog få se en del kort i den här matchen och linan på 5,5 som betssonerbjuder kan vi nog krypa över till 1,97 i odds.

………………………………….

levantenavas

Levante ligger otroligt nog på en 10:e plats i tabellen och plockar poäng match efter match just nu. Det är heller inga skitlag man tagit poäng mot där båda Barcelona (1-1), Sevilla (3-2) och Sociedad (0-0) fått känna på hårt motstånd. Nu har man inte förtjänat de här poängen på något vis, men man spelar otroligt tajt och bollen studsar rätt för tillfället. Sedan man måste även nämna målvakt Keylor Navas (bilden), som gör sin andra säsong hos Levante. Costarikanen går mot sin absolut bästa säsong någonsin och han är en stor orsak till den fina tabellplacering Levante har. Inga skadebekymmer hos Levante vilket innebär att en del spelare får stanna hemma och vila idag.

Tre senaste:

Levante 1-0 Almeria
Sociedad 0-0 Levante
Levante 0-0 Rayo

Skador/avstängningar: Pallardó, Xumetra, Sergio, Pedro Ríos, Ángel, El Adoua

Hörnor för: 93 (3,9 per match)
Hörnor emot: 149 (6,2 per match)

Gula kort: 66 (2,8 per match)
Röda kort: 3


Det kommer nog bli väldigt mycket kamp i dagens match där Valladolid kommer gå framåt mot ett hårt försvarande Levante. Under perfekta förhållanden hade jag inte ens trott på en målrik match här, och idag är det dessutom väldigt kallt om hård blåst. Under 2,5 mål ger inte särskilt mycket i odds, så jag tycker man kan testa en mindre slant på under 2 mål (asian) till 1,90 hos bet365istället. Tänk även på att Levante kommer spela defensivt och nästan alltid släpper till en hel del hörnor. Valladolid först till sju hörnor kan därför vara värt en slant till 2,05 hos bet365.

Mitt tips: 0-0 (7,00 @ bet365)

/e@sy