Barcelona reser denna lördag till José Zorrilla för att fixa tre poäng mot Valladolid och sätta lite press på Real Madrid i toppen av tabellen. För Valladolid gäller det att kriga sig upp ovanför nedflyttningstrecket innan man hamnar allt för långt bakom.

  • Match: Valladolid – Barcelona
  • Arena: José Zorrilla
  • Matchstart: 16:00
  • Väder: Mestadels sol och runt 20 grader

valladolidlarsson

Valladolid har haft en dyster säsong så här långt och kommer få slåss med näbbar och klor för att hålla sig kvar i la liga. Man ligger på en nedflyttningsplats just nu och har inte vunnit en match sedan 25:e januari. Men man har inte förlorat särskilt många matcher på slutet heller, men med oavgjorda resultat så klättrar man inte i tabellen. Daniel Larsson (bilden) fixade en poäng mot Malaga (1-1) senast och är nu lagets näst bästa målskytt på tre fullträffar. Inga större skadebekymmer hos hemmalaget som fortsatt saknar nyförvärvet Jeffren.

Tre senaste:

Malaga 1-1 Valladolid
Valladolid 1-1 Levante
Atletico 3-0 Valladolid

Skador/avstängningar/vilar: Jaime, Jeffren

Hörnor för: 144 (5,5 per match)
Hörnor emot: 137 (5,3 per match)

Gula kort: 66 (2,5 per match)
Röda kort: 2

………………………………….

Domare: Alejandro Jose Hernandez Hernandez

domarealejandro

Gula kort: 53 (4,8 per match)
Röda kort: 4

Ungtuppen (31 år) Alejandro Hernandez håller alltså i pipan här och jag tycker han gjort det riktigt bra i de matcher jag sett. Dagens match lär inte bli någon hetare batalj i solskenet och jag tror han får en väldigt lugn dag på jobbet. Bet365 har en lina på 4,5 kort och den tror jag att vi kliver under till 1,83 i odds.

………………………………….

Barcelona's Lionel Messi celebrates a goal

Barcelona har haft större delen av truppen på landslagsuppdrag i veckan, men nu är det bara att ladda om. Man har inte råd att ge Real Madrid ett större försprång i toppen av tabellen och det är bara tre poäng som gäller här. Tyvärr för katalanernas del så reser man utan Iniesta, som stannar hemma på grund av personliga skäl. Han var ett monster i landskampen mot Italien och det är givetvis ett avbräck.  Men det finns bra ersättare hos Barcelona som nästan alltid kan ställa ett slagkraftigt lag på planen.

Tre senaste:

Barcelona 4-1 Almeria
Sociedad 3-1 Barcelona
Barcelona 6-0 Rayo

Skador/avstängningar/vilar: Alex Song, Pinto, Jordi Alba, Puyol, Iniesta

Hörnor för: 179 (6,9 per match)
Hörnor emot: 111 (4,3 per match)

Gula kort: 45 (1,7 per match)
Röda kort: 1


Valladolid är för dåliga defensivt för att kunna störa Barcelona i dagens match tror jag. Man har hemmaplan och då känns det inte sannolikt att man kryper ihop till ett handbollsförsvar. Känns som det kan bli en ganska öppen match och då tror jag att Barcelona vinner med ett par bollar till slut. En mindre insats på över 3,5 mål i matchen kan vara på sin plats tycker jag, finns till 2,05 hos bet365.

Mitt tips: 1-3 (10,00 @ bet365)

/e@sy