Valencia-derby på Mestalla i afton då Valencia och Levante drabbar samman. Valencia som nyligen bytt tränare måste hoppa upp på vinnarspåret nu och kommer nog sätta lillebror på plats här.

  • Match: Valencia – Levante
  • Arena: Mestalla
  • Start: 20:00
  • Väder: Starka vindar och liten risk för regn.

valencialevante

Valencia placerar sig på en 11:e plats för tillfället och formen är usel med endast en vinst på de fem senaste matcherna. Nu stod man dock upp väldigt bra i förra omgången mot Real Madrid (2-3), och kommer man in med samma energi till dagens match så är jag övertygad om att man kommer knipa tre poäng. Första matchen med tränare Pizzi vid sidlinjen dessutom, vilket borde sätta fart på de flesta i laget.

Tre senaste:

Valencia 2-3 Real Madrid
Atlético 3-0 Valencia
Valencia 3-0 Osasuna

Skador/avstängningar: -

Hörnor för: 102 (6,0 per match)
Hörnor emot: 90 (5,3 per match)

Gula kort: 35 (2,1 per match)
Röda kort: -

………………………………….

Domare: Muñiz Fernández

Gula kort: 50 (7,1 per match)
Röda kort: 3 (0,4 per match)

Här verkar det spanska fotbollsförbundet vilja skapa kaos när man sätter Muñiz Fernández som rättskipare. Förvisso är det inget derby som är vrålhett, men Muñiz kan lyckas förvandla den mest lugnaste matchen till ett slagfält. Har tidigare under säsongens tvingats till en ofrivillig paus och dessutom får han inte döma Elche något mer denna säsong. Snittar skyhöga sju gula kort per match och har i sina tre senaste matcher delat ut ett rött kort. Linan hos betsson ligger på 7,5 gula kort just nu och jag kan tycka att den är lite hög, trots att det är Spaniens sämsta domare som håller i pipan. Ett rött kort i matchen betalar 2,55 hos samma bolag.

………………………………….

Levante har tagit oförtjänt mycket poäng inledningsvis på säsongen och placerar sig på en 13:e plats just nu, samma poäng som Valencia. Men formen är inte med laget då man bara plockat en seger på de sex senaste matcherna, dessutom har man tre raka förluster på resande fot. Spelet har inte sett bra ut och även fast man fick en smickrande förlust mot Atlético (2-3) senast så speglade inte resultatet matchbilden.

Tre senaste:

Atlético 3-2 Levante
Levante 2-1 Elche
Getafe 1-0 Levante

Skador/avstängningar: Juanfran, David Navarro, Babá, Nong, Sergio

Hörnor för: 70 (4,1 per match)
Hörnor emot: 98 (5,8 per match)

Gula kort: 50 (2,9 per match)
Röda kort: 2 stycken


Bolagen har satt Valencia som klara favoriter här och jag kan bara hålla med om den saken. En ny tränare brukar oftast innebära lite mer spring i benen och även fast Pizzi inte stod vid sidlinjen mot Real Madrid så var det en klar förbättring mot tidigare. Levante har inte imponerat den här säsongen och till dagens match har man dessutom en hel del defensiva bekymmer med Juanfran och Navarro på frånvarolistan.

Mitt tips: 2-0

Vad spelar ni själva i matchen? Kommentera gärna!

/e@sy