Spanska fotbollen duggar tätt just nu och idag har vi Copa del Rey på menyn med en väldigt spännande match. Vi beger oss till Mestalla där Valencia tar emot Atlético Madrid i första mötet av två i den spanska cupen.

  • Match: Valencia – Atlético
  • Arena: Mestalla
  • Start: 22:00
  • Väder: Runt 12 grader och väldigt liten risk för regn.

valenciaatletico

Valencia hoppade in i den spanska cupen i förra omgången och avancerade genom att slå ut Gimnastic, ett Gimnastic som till vardags håller till i tredjeligan. Man gjorde det med sammanlagt 1-0 efter två möten och med tanke på att man ställde starka elvor på planen så är det inte alls imponerande. Men det blir lätt så att man underskattar lag från lägre divisioner, så jag tror vi får se ett helt annat Valencia i dagens match. Man har även spelat upp sig på slutet där matchen mot Real Madrid (2-3) och Levante (2-0) varit två steg i rätt riktning. Man ska heller inte glömma bort att Valencia gjort ett tränarbyte, något som brukar tända hela truppen hos ett lag. Bara att kika på Piatti som fått stort förtroende på slutet och visat framfötterna.

Senaste i cupen:

Valencia 1-0 Gimnastic
Gimnastic 0-0 Valencia

Skador & avstängningar: Banega, Jonas

Cupstatistik:

Hörnor för: 15 (7,5 per match)
Hörnor emot: 10 (5 per match)

Gula kort: 6 (3 per match)
Röda kort: 1

……………………….

domaregomez

Domare: Clos Gómez

Ligastatistik:

Gula kort: 48 (4,8 per match)
Röda kort: 4

Clos Gómez är en av de bättre domarna i la liga och han har även dömt en del matcher i både VM-kvalet och i Europa League nyligen. Ingen herre som viftar runt med korten och strax under fem gula kort per match får anses som lågt i den spanska fotbollen. Dessa cupmatcher brukar inte bli särskilt heta och jag tror att vi kliver under linan hos betsson som ligger på 5,5 just nu. 

……………………….

Atlético Madrid klev precis som Valencia in i turneringen förra omgången, där man obehindrat kunde avancera med sammanlagt 6-1 på Sant Andreu. Man hade 4-0 att gå på från första mötet och ställde upp med ett renodlat b-lag i returen hemma på Vicente Calderon. Stora snackisen just nu är att Atlético har ligamatch mot Barcelona i helgen och kan därför tänkas vila en del spelare här. Men man reser till Valencia med bästa möjliga trupp och tränare Simeone säger att tankarna ligger på kvällens match, och inte på matchen mot Barcelona.

Senaste i cupen:

Atlético 2-1 Sant Andreu
Sant Andreu 0-4 Atlético

Skador & avstängningar: Baptistao, Oliver Torres, Gimenez och Insua lämnas hemma av olika anledningar.

Cupstatistik:

Hörnor för: 7 (3,5 per match)
Hörnor emot: 7 (3,5 per match)

Gula kort: 1 (0,5 per match)
Röda kort: 0


Svårtippad match detta men jag känner ändå att det är liten fördel bortalaget som ser riktigt starka ut för dagen. Men samtidigt har Valencia spelat upp sig och tränare Pizzi lär knappast spara på krutet när han precis tagit över laget. Tycker man ska invänta startelvorna innan man lägger något spel här, då cupmatcher alltid är lite knepiga där spelare kan vilas.

Följ mig på twitter så kommer jag ge min syn på startelvorna runt 21:00 ikväll., ni hittar mig HÄR.

Mitt tips: 1-2 (odds 6,95 hos betsson)

/e@sy