tysklandDet blir repris på VM-finalen när Tyskland tar emot Argentina i Düsseldorf på onsdagskvällen. I VM blev det seger för Tyskland efter ett segermål av Götze i förlängningen. Kan Argentina få revansch, och då dessutom på tysk mark? Visst är det här en träningsmatch, men en mer högoktanig sådan är svår att hitta.

Match: Tyskland – Argentina
Arena: Esprit Arena, Düsseldorf
Avspark: kl. 20:45 onsdag 3/9

Första matchen efter VM-finalen

Det är idag lite mer än sju veckor sedan Tyskland och Argentina drabbade samman i VM-finalen på Maracanã i Rio de Janeiro. I den drabbningen var det tyskarna som drog det längsta strået. Det var mållöst efter 90 minuter men en genialisk passning av Schürrle och en ännu mer genialisk avslutning av Götze gjorde att tyskarna kunde spela hem sin fjärde VM-titel genom tiderna.

Ingen av de båda nationerna har varit i aktion sedan VM-finalen, men nästan alla spelare i trupperna är i aktion för sina respektive klubblag. Efter den här matchen väntar Skottland hemma för Tyskland i EM-kvalet medan Argentina är spellediga en månad.

Att tyskarna har en viktig EM-kvalmatch på söndag ska inte inverka särskilt på motivationen till den här matchen och tyskarna viker ju aldrig ner sig över huvud taget, oavsett det handlar om en VM-final eller en träningsmatch. Revanschlusta är dock en mycket stark drivkraft och nye coachen Tata Martino är nog mycket intresserad av att få till ett bra resultat i sin första match.

Truppnytt

Tyskland saknar en mängd spelare från VM-turneringen. Lahm, Klose och Mertesacker har ju pensionerat sig från landslaget så de återfinns inte i truppen. Dessutom är bland andra Hummels, Khedira, Boateng och Schweinsteiger borta. Det är faktiskt nästan en hel startelva Löw måste klara sig utan. Bredden på toppen i Tyskland är dock alldeles fantastisk och det finns en mängd spelare som kan gå in och göra ett utmärkt jobb. I backlinjen förväntas Dortmund-spelarna Durm och Ginter kliva in för att ta plats bredvid Höwedes, som måste räknas som given. På mitten får Kramer förmodligen en startplats. Reus kan vara tillbaka, men det är osäkert om han får 90 minuter.

Argentina kommer förmodligen att ställa upp med ett mer ordinarie lag, men Messi finns inte med i truppen. Vi sätter ett stort frågetecken för Lavezzis medverkan, men han är åtminstone med i truppen. Om Lavezzi inte kan spela är pånyttfödde Lamela ett alternativ. Några problem i backlinjen har Argentina inte, inte heller bland de defensiva mittfältarna. Higuain och Agüero är hela och friska och startar antagligen matchen.

Det är alltid lite vanskligt att försöka sig på att gissa startelvorna i träningslandskamper. Här finns ju en möjlighet för coacherna att stuva om en del från den förmodade A-uppställningen för att prova på nya idéer. Dessutom har coacherna ett obegränsat antal byten. Här är i varje fall förmodade startuppställningar utifrån tanken att både Löw och Martino väljer att starta med den bästa möjliga tillgängliga elvan.

Tyskland: Neuer – Durm, Höwedes, Ginter, Rüdiger – Kroos, Kramer – Reus, Özil, Müller – Götze

Argentina: Romero – Rojo, Garay, Demichelis, Zabaleta – Mascherano, Biglia – di Maria, Lavezzi – Agüero, Higuain

Oddsen på Tyskland – Argentina

Enligt oddsmakarna ska Tyskland ha stora chanser att ta en andra raka seger mot Argentina. Oddsen för en tysk viktoria i Düsseldorf ligger på omkring 1.90 i snitt. Oavgjort betalar omkring 3.50 medan en seger för Argentina kan ge upp till 4.50 gånger pengarna. När det gäller över/under 2.50 mål erbjuder de flesta spelbolag omkring 1.80 på underspelet, vilket signalerar en större chans för en målsnål historia.