Nu när Superettan smygstartat så tänkte vi höja intresset lite genom att lista de 10 största profilerna i serien. Håll till godo!

10: Sebastian Carlsén är född 1991 men har redan hunnit tillhöra Inter några år och var förra året utlånad till Helsingborg i Allsvenskan. Då blev det inte särskilt mycket speltid och utlåningen till Trelleborg kan vara rätt steg i karriären. Om han får regelbunden speltid i Trelleborg så kan Sebastian bli ett intressant tillskott till Superettan och framförallt för Trelleborg.

9: Robin Staaf har sina rötter i skåne men har tillhört Örebro SK. Eftersom han fick begränsat med speltid i Örebro så valde han nu att spela i Ängelholm, en klubb som han också var utlånad till under 2010. Robin är en anfallare som är väldigt allround och kommer säkerligen att peta in flera bollar för Ängelholm under året.

8: Kwame Karikari är utlånad från AIK till Degerfors för att få speltid. Karikari är hypersnabb och kan han bara hålla ordning på sina fötter så kommer backarna i Superettan att få stora problem. Just målskyttet är något som han behöver förbättra och då kan spelet i Superettan passa bra. Nu återstår bara att se hur många mål Karikari petar in.

7: Jonas Wallerstedt har lämnat Sundsvall för Umeå och kommer att bli en viktig förstärkning för Umeå. Han tillför rutin, ledarskap och kommer att bli nyttig på topp. Umeå behöver en Wallerstedt i form och kan han bara hålla sig skadefri så kan han bli tungan på vågen om laget ska hålla sig kvar i serien eller inte.

6: Max von Schlebrugge är tillbaks i Hammarby efter några år utomlands. Tyvärr har skador förstört en del av karriären och åldern har glidit upp till 35 års ålder. Dock så kommer hans rutin och ledarskap att vara ovärderligt för Hammarby men prio nummer ett för Max är att hålla sig skadefri.

5: Joakim Sjöhage kommer närmast från spel i Allsvenskan i både Trelleborg och Elfsborg. Nu ska han försöka hålla Varberg kvar i Superettan vilket kommer att bli en tuff uppgift. Sjöhage har dock egenskaper som passar bra in i Varberg som kommer att få kontra mycket när motståndarna har bollen. Han är snabb och målfarlig, även om förra säsongen inte var särskilt imponerande.

4: Pablo Pinones-Arce gjorde en kanonsäsong förra året med 14 baljor och är helt klart en sv Superettans bästa anfallare. Kan han toppa den säsongen med en minst lika bra så kan vi räkna med att hitta BP i topp av tabellen. BP tillhör ett av de bästa lagen i serien och Pablo är deras stora stjärna.

3: Branimir Hrgota spelar för Jönköping och är en talang utöver det vanliga. Förra säsongen gjorde han 18 mål på 25 matcher och han är inte mer än 19 år gammal. Fortsätter utvecklingen så här så kan vi nog räkna med att se honom i Allsvenskan inom en snar framtid. Håll ögonen öppna när denna talang är i farten.

2: Henrik Larsson är visserligen en tränare men ändå en stor profil i Superettan. Förra säsongen gick inget vidare för den gamle målkungens Landskrona, men kanske kan det lossna lite bättre i år för Skånelaget. Klart är i varje fall att vart än Landskrona kommer så drar Henke dra lika mycket publik som sitt egna lag.

1: Kenny Pavey lämnade AIK efter 6 säsonger för spel i Ljungskile. Han är en förstärkning för vilket lag som helst i Superettan och kommer bli väldigt nyttig för Ljungskile. Pavey är tuff, hård och en stor pådrivare på mittfältet. Han kommer att svära på engelska, tackla och syna det gula kortet flera gånger. Men han kommer definitivt vara värd att titta på.  Superettans största profil.

//Josef