realmadridpeperonaldoDet är lite otippat, men det här är faktiskt den tredje gången under 2000-talet som både Real Madrid och Sevilla får inleda säsongen med att spela Supercupen. Dock har lagen aldrig mötts i Supercupen genom åren. Real Madrid ska givetvis vara stora favoriter, men en cupfinal är alltid speciell. Kan Sevilla skrälla?

 

Match: Real Madrid – Sevilla (UEFA Super Cup)
Arena: Millennium Stadium, Cardiff
Avspark: 20:45, tisdag 12/8

Läget inför matchen – Real Madrid

realmadrid_200x200Real Madrid har köpt Toni Kroos och James Rodríguez under sommaren. Samtidigt har man släppt Morata och Casemiro. Nettot blir att det redan så stjärnspäckade laget har fått ännu mer kvalitet. Det enda lilla problemet för Ancelotti är hur han ska lyckas trycka in både Rodríguez, Bale, Ronaldo och Benzema i startelvan samtidigt som han inte helt tappar balansen på mitten.

En hel del av spelarna i Real Madrid var med i sommarens VM-slutspel. Vissa imponerade medan andra var rätt och slätt usla. Ledigheterna för spelarna har gjort att Real Madrid bara har spelat tre träningsmatcher under sommaren. Resultaten är inte imponerande.

Träningsmatcherna under sommaren:
27/7 Real Madrid – Inter 1-1 (förlust på straffar)
30/7 Real Madrid – Roma 0-1
2/8 Manchester United – Real Madrid 3-1

Vad talar för Real Madrid?

Real Madrid har den avgjort starkare truppen
Med Champions League-bucklan hemma i säkert förvar på Bernabeu har marängerna förmodligen lagt Europa-spöket bakom sig
Ronaldo är tillbaka i god form
Gareth Bale är tillbaka hemma i Wales

Läget inför matchen – Sevilla

Sevilla_200x200Sevilla avslutade förra säsongen på ett alldeles utmärkt sätt. Det var inte bara det att man spelade hem UEFA-cupen i imponerande stil, man visade under våren också upp ett mycket stabilt och jämnt spel i La Liga. Nu är det givetvis så att man har förlorat den kanske mest tongivande spelaren, Rakitic (Barcelona), men det verkar nu finnas en kultur i laget och i klubben som känns mycket sund. Sevilla kommer inte vika ner sig en tum under säsongen.

Detta har man visat under träningsmatcherna under sommaren. Trots en stor rotation på spelare har man ändå visat en mycket hög genomgående klass. Framför allt har försvaret sett utomordentligt stabilt ut.

Träningsmatcherna under sommaren:
23/7 Lyon – Sevilla 0-0
25/7 Braunschweig – Sevilla 1-2
27/7 Union Berlin – Sevilla 2-1
30/7 Hertha Berlin – Sevilla 0-2
2/8 Fenerbahce – Sevilla 0-2
8/8 Sevilla – Córdoba 2-0

Vad talar för Sevilla?

Sevilla var magiska i UEFA-cupen förra säsongen och visade en arbets- och lagmoral utöver det vanliga
Real Madrid har inte alls varit någon mardrömsmotståndare för Sevilla på sistone
Sevilla har gjort utmärkta insatser i träningsmatcherna under sommaren
Hur fungerar egentligen Real Madrids inre mittfält? Balansen?

Förväntade laguppställningar

Båda lagen kommer förmodligen helt toppade till den här matchen. Det enda frågetecknet är egentligen Sevilla-backen Alberto Moreno, som är på väg till Liverpool, men av allt att döma kommer han att starta.

Real Madrid: Casillas – Coentrao, Ramos, Pepe, Carvajal – James Rodríguez, Kroos, Modric – Bale, Benzema, Ronaldo

Sevilla: Beto – Moreno, Pareja, Fazio, Coke – Reyes, Vitolo, Samperio, Iborra, Carrico – Bacca

Oddsen på Real Madrid – Sevilla

Real Madrid är skyhöga favoriter att spela hem UEFA Super Cup. Marängerna ligger faktiskt så lågt som 1.35 på vissa spelbolag. Sevilla å andra sidan kan spelas i ända upp till 8 gånger pengarna. Oavgjort betalar allt mellan 4.50-5.30. Oddsen för ”Vinnarspel” inklusive förlängning är cirka 1.20 för Real Madrid och cirka 4.50-5.00 för Sevilla.