Tredje veckan av Tips-SM och vi har en god blandning av matcher från FA-Cupen, Championship och League One. Idag erbjuder vi en fullständig analys av samtliga matcher där du får all info du behöver för att lägga din rad.

1. Millwall – Bolton
FA-CUP möte mellan Championshiplaget Millwall och Premier League laget Bolton. Bolton ligger näst sist i Premier League och lär satsa mer på den än på den här cupen. Man har mött tämligen enkelt motstånd hitills och frågan är hur man ställer upp i den här matchen. Millwall ligger 6 poäng ovanför nedflyttningsstrecket i Championship och alla kraftansträngningar bör ligga på ligaspelet. Men samtliga spelare lär tagga till ordentligt då man får besök av ett Premier League lag och allt kan hända i den här matchen.

Form:
Millwall imponerar inte för dagen men man lär vara heltaggade i den här matchen. På lagets fem senaste matcher har man 1-2-2 och då är segern i FA-Cupen mot Southampton medräknad. I lagets två senaste matcher har man kryssat.
Bolton som var inne i en riktigt bra period när man slog Liverpool och kryssade mot Arsenal och nu börjat svaja igen och man står nu med två raka förluster mot svaga lag som Norwich och Wigan. Bättring krävs om man ska ta sig vidare i FA-cupen här. Formraden på lagets fem senaste matcher är 2-1-2 och då ska man notera att 4 av dessa 5 matcher har spelats på hemmaplan.

Hemma/Bortastyrka:
Millwall är inget märkvärdigt hemmalag. Man har 5-6-5 som resultatrad på sin hemmaplan och det är inget som imponerar direkt. Man har tidigare varit starka på sin hemmaplan och man har ett bra stöd där av sina supportrar. Nu möter man Premier League motstånd och då lär hela laget höja sig ett par nivåer. Hemmaformen är riktigt usel då man bara tagit en poäng på de 4 senaste matcherna och det var senast mot Derby och den matchen slutade 0-0. Före det hade man tre raka förluster så på lagets fyra senaste matcher har man 0-1-3 och 0-9 i målskillnad, uselt!
Bolton är inget vidare bra bortalag och det märks tydligt i Premier League där man har 4-0-8 som resultatrad på bortaplan. Man har två raka förluster bakom sig men dem har kommit mot formtoppade Norwich och suveräna Man United så det är inte mycket att säga om. Före det slog man formstarka Everton och bottenkollegan Blackburn så visst finns det lite kvalitéer i laget även på bortaplan. Nu möter man dessutom ett bottenlag från Championship.

Skador/Avstängningar:
Millwall har inga nya skadebekymmer att oroa sig över.
Bolton får klara sig utan Kevin Davies plus lagets nyförvärv Marvin Sordell som är cup-tied och inte får delta här.

2. Everton – Blackpool
FA-CUP möte mellan Premier League laget Everton och Championship laget Blackpool. Everton ligger på 10e plats i Premier och har 10 poäng upp till Europa League platserna. Man lär dock satsa på den här cupen då man får en gratisbiljett ut i Europa vid seger. Blackpool ligger på fjärde plats i Championship och alla ansträngningar bör ligga på att försöka knipa direktplatsen till Premier League och man har bara 4 poäng upp nu. I förra omgången gjorde tränaren hela 7 ändringar i truppen men trots det vann man över Sheffield W med 3-0 på bortaplan. Gör han lika många ändringar idag?

Form:
Everton har spelat upp sig rejält på slutet och senast slog man Chelsea med 2-0 och före det slog man Man City på sin hemmaplan med 1-0 och före det slog man Fulham med 2-1 i FA-cupen. I bortaspelet är det lite värre då man kryssat mot Wigan och Blackburn. Everton visar strålande form på sin hemmaplan och resultatraden för de fem senaste matcherna är 3-2-0.
Blackpool visar helt okej form då man har 4-1-0 som resultatrad och där FA-cup segern på bortaplan mot Sheffield medräknad. Man möter givetvis tuffare motstånd nu än vad man är van vid men man kommer hit med fullt självförtroende och med formen på topp.

Hemma/Bortastyrka:
Everton har ingen märkvärdig hemmastyrka att nämna och det ser man på lagets resultatrad på hemmaplan som är 5-3-5. Men man ska veta att formen är ruskigt bra för Everton som vunnit 3 raka hemmamatcher mot Premier League lagen Chelsea (2-0), Man City (1-0) och Fulham (2-1). Det är imponerande resultat och nu ställs man mot Blackpool från Championship.
Blackpool tillhör de bättre bortalagen i championship men lagets resultatrad 5-6-5 sticker inte ut på något sätt. Formen är dock god då man slagit jumbon Doncaster med 3-1 och toppkollegan Cardiff med 3-1 i de två senaste bortamatcher i ligaspelet. Formen på bortaplan är om man bara räknar med ligaspelet där man mött Championshiplag har man 3-1-1 som resultatrad så formen får anses som god på bortaplan.

Skador/Avstängningar:
Everton har ett glädjande besked och det är att lagets duktige anfallare Nikica Jelavic är tillgänglig för spel igen. Saknas gör Phil Jagielka, Leon Osman och Jack Rodwell.
Blackpool får bara klara sig utan Matt Phillips i den här matchen. I övrigt har man full trupp att välja på.

3. Norwich – Leicester
FA-CUP möte mellan Premier League laget Norwich och Championship laget Leicester. Norwich går starkt i Premier League och har bara 8 poäng upp till Europa League platsen som man jagar. Man lär dock satsa även på FA-cupen som ger biljett ut Europa. Leicester ligger i ingenmansland kan man säga då man innehar 12e platsen i Championship. Man har 9 poäng upp till en playoffplats och det lär man sikta på. Men frågan är om man inte satsar även på FA-cupen där mycket prestige ligger?

Form:
Norwich har vaknat till på slutet och har nu två raka segrar bakom sig. Formraden skrivs till 3-1-1 på lagets fem senaste matcher. Det är främst på hemmaplan laget har spelat fin fotboll och segern mot Bolton och det oavgjorda resultatet mot Chelsea imponerar.
Leicester har en okej form men det är främst på sin hemmaplan som man trivs. Man har resultatraden 2-1-2 och samtliga poäng är inte helt oväntat tagna på lagets hemmaplan. Nu väntar bortaplan och mot betydligt tuffare motstånd än vad man är van vid.

Hemma/Bortastyrka:
Norwich är en tuff nöt att knäcka på deras hemmaplan för många lag. Man har 5-4-3 som resultatrad och bara WBA i början av säsongen samt topplagen Arsenal och Tottenham har lyckats besegra Norwich på deras hemmaplan. Formen får anses som relativt bra då man har 2-2-1 som resultatrad på sin hemmaplan och då har man plockat poäng av bland annat Chelsea. Nu möter man betydligt enklare motstånd och vid normala förhållanden ska man inte ha några problem att avfärda Leicester här.
Leicester är inget märkvärdigt bortalag och man tar de flesta av sina poäng på sin hemmaplan. Nu spelar man borta och dessutom mot ett Premier league lag i full form vilket bör bli tufft. Man har hur som helst resultatraden 4-5-6 och formen är inge vidare då man har två raka bortaförluster bakom sig mot ganska mediokra lag. Man slog visserligen urstarka hemmalaget Southampton med 2-0 i matchen före förlusterna men det känns som att formen pekar spikrakt nedåt nu igen i bortaspelet.

Skador/Avstängningar:
Norwich har fått tillåtelse av Tottenham att använda sig av försvarslånet Kyle Naughton från dem. Man får fortsatt klara sig utan backarna Zak Whitbread och Daniel Ayala här som utgick skadade för två matcher sedan plus att man har sent test på James Vaugn.
Leicester har bekymmer inför den här matchen. Man saknar förutom sina 4 långtidsskadade spelare även 8 andra spelare p.g.a. diverse orsaker.  Mittfältsmotorn Drinkwater, andre målvakten Logan och försvararen Moore är alla cup-tied här och får inte spela med Leicester i cupspelet. Sedan har man Gallacher, Matt Oakley och Frank Moussa skadade. Lägg därtill att försvarsduon Pantsil och Bamba ännu inte dykt upp efter spel i afrikanska mästerskapen.  Som ni förstår så har Leicester stora bekymmer inför den här matchen.

Värt att veta:
Leicester fans har blivit rejält uppretade då bara får tillgång till 2000 platser på arenan. Man var för tilldelade ca 5000 platser men p.g.a. att detta anses vara en högriskmatch så blev antalet platser reducerade till 2000 och det har retat upp Leicesters fans.

4. Barnsley – Portsmouth
Två lag som försöker undvika bottenstriden. Barnsley ligger på 16e plats med 39 inspelade poäng och möter här Portsmouth som ligger på 18e plats med 35 inspelade poäng vilket gör att man har 10 poäng ned till lagen under strecket. Båda lagen behöver seger här för att lugna nerverna något.

Form:
Barnsleys formkurva pekar nedåt för dagen då man står med 2 raka förluster. Dock har båda förlusterna kommit på bortaplan. Man har resultatraden 2-0-3 på sina fem senaste matcher och då ska man veta att de 3 förlusterna har kommit på de 4 senaste matcherna.
Portsmouth har även dom en nedåtpekande formkurva då man har 2 förluster och 1 oavgjord på sina 3 senaste matcher. Man har dock mött lite tuffare motstånd än Barnsley då man mött båda topp-5 lagen Blackpool och Birmingham. Man har resultatraden 1-1-3 på sina fem senaste matcher och noterbart är att 4 av dessa 5 matcher har spelats på bortaplan. Man har en tunn trupp och det börjar märkas i matcherna då många spelare ser slitna ut och de orkar inte hela matchen.

Hemma/Bortastyrka:
Barnsley har sin styrka på sin hemmaplan där man har resultatraden 7-2-6. Man är dock ojämna för dagen då man senast slog Derby med 3-2 och före det åkte man på stryk med 1-3 mot bottenlaget Millwall. Innan det krossade man Leeds med 4-1 och före det var det återigen storförlust med 1-3 mot Blackpool. På lagets 5 senaste hemmamatcher har man 2-0-3 som resultatrad.
Portsmouth tillhör de sämre bortalagen i serien och resultatraden 2-5-9 och målskillnaden 14-21 är inget som skrämmer en direkt. Men det märkliga är att lagets bortaform pekar rakt uppåt i mina ögon. För fyra matcher sedan förlorade man mot topplaget Cardiff med 3-2 och man hade ledningen med 2-1 men tappade snöpligt till förlust efter att ha släppt in mål på tilläggstid. För tre matcher sedan körde man över Peterborough med 3-0 och efter det förlorade man mot topplaget Birmingham med 1-0 efter att återigen släppt in mål i slutet av matchen. Nu i senaste matchen kom poängen återigen då man spelade 1-1 mot topplaget Blackpool efter en mycket bra genomförd match där man hade ledningen fram till 76e minuten då Blackpool kvittera. Som ni ser så har Portsmouth alltså matchat 3an, 4an och 5an i tabellen på bortaplan och om man ser till hemmastyrkan så ligger dessa 3 lagen på 2a-4e plats i tabellen, bara Southampton är starkare på hemmaplan.

Inbördesmöten:
Lagen mötte varandra under 2010 på Barnsleys hemmaplan och då vann Barnsley med 1-0. Innan det har man inte mött varandra sedan 2001 och om man ser tillbaka till och med 1994 så har Barnsley förkrossande 7-1-1 som resultatrad på hemmaplan mot Portsmouth.

Skador/Avstängningar:
Barnsley har två nyförvärv i David Cotterill från Swansea och Stephen Dawson, det mesta talar för att de båda kommer inleda matchen på bänken men finns redo för inhopp. Man saknar skadade försvararen Bobby Hassell här men i gengäld är  Jim O’Brien tillbaka i träning efter 2 månaders skadefrånvaro.
Portsmouth har stora bekymmer inför dagens match. Laget har redan en ruskigt tunn trupp och i tisdags fick man två nya skador i Kelvin Etuhu och Liam Lawrence som båda fick kliva av matchen. Sedan tidigare finns även anfallarna Kanu, och Luke Varney skadade plus mittfältaren David Norris. Utöver dessa spelarna har man frågetecken för trion Rocha, Halford och Joel Ward. Man har under veckan haft uppe hela 5 stycken spelare från sina ungdomslag för att fylla ut träningarna och det är inte omöjligt att någon av dessa finns med i truppen till dagens match. MEGABEKYMMER hos Portsmouth med andra ord!

Värt att veta:
Barnsley sålde sin bäste målskytt Ricardo Vaz Te till West Ham i slutet av Januari och man har märkt på senare dagar att offensiven inte riktigt funkar som den ska.
Portsmouth har mycket problem i klubben och det är nu klart att laget hamnar under tvångsförvaltning vilket innebär 0-20 poängs avdrag. Därmed är alla matcher urviktiga för laget!

5. Crystal P – Watford
Här har vi ett riktigt mittenmöte mellan två lag som ligger på samma poäng och på 14e och 15e plats i tabellen. En jämn match att räkna med, med andra ord.

Form:
Crystal Palace har ingen imponerande form då man har spelat oavgjort i 4 av sina 5 senaste matcher, den sista matchen förlorade man på bortaplan mot topplaget Blackpool. Man har även spelat en ligacupmatch på bortaplan mot topplaget Cardiff och den förlorade man med 1-0. Resultatraden för Crystal Palace är alltså 0-4-1 på deras fem senaste matcher och noterbart är att man har kryssat i 3 raka matcher nu.
Watford har en mycket bra form för dagen då man har resultatraden 3-1-1 på sina fem senaste ligamatcher. Noterbart är att man vunnit 3 av de 4 senaste matcherna och i den fjärde spelade man oavgjort på bortaplan mot bottenlaget Nottingham. Man har även en förlust i FA-cupen med ”bara” 1-0 mot Premier League laget Tottenham.

Hemma/Bortastyrka:
Crystal Palace är oerhört svårspelade på sin hemmaplan och det är inte många lag som får vända hem med full pott härifrån. Man har resultatraden 4-8-2 och målskillnaden 13-10 bevisar att man spelar oerhört tight på hemmaplan med ett utomordentligt försvarsspel. Man har 2-2-1 som formrad på sin hemmaplan och segrarna är tagna mot topplagen Cardiff och Birmingham så visst är man starka på sin hemmaplan.
Watford är inget starkt bortalag och resultatraden 3-6-6 bevisar det tydligt. Man har 12-20 i målskillnad och som ni förstår så har man problem med målskyttet och nu ställs man mot ett av seriens bästa hemmaförsvar och då bör man få det tufft offensivt återigen. Man har på de två senaste bortamatcherna 1 seger och 1 oavgjord men de har kommit mot bottenlagen Millwall och Nottingham Forest så det tar jag lätt på. Före det åkte man på stryk med 3-0 och 2-0 mot Birmingham och Portsmouth. Nu är det återigen upp till bevis för laget när man ställs mot ett något starkare lag igen.

Inbördesmöten:
Lagen har mött varandra 10 gånger på Crystal Palace hemmaplan under 2000-talet och det har slutat med 5 segrar för Crystal Palace, 1 oavgjord och 4 segrar för Watford.

Skador/Avstängningar:
Crystal Palace har en mycket positiv nyhet då man får tillbaka viktiga försvararen Dean Moxey från skada här. I övrigt saknar man fortsatt duon Jonathan Williams och David Wright.
Watford fick Doyley utvisad senast plus Mariappa som fick ett gult kort och skulle vara avstängd här. Båda sakerna hände i sekvensen där domaren gjorde fel och klubben överklagade detta och fick igenom sin överklagan och därmed är ingen av dessa spelare avstängd här! Man har dock ett par skador att oroa sig över då man saknar vasse anfallaren Troy Deeney här som är skadad plus duktige mittfältaren Sean Murray som ska testas sent. Lägg därtill långtidsskadade Stephen McGinn och Martin Taylor. Man har även tappat Deeneys ersättare Gavin Massey som återkallas till Colchester från sitt lån från klubben. Lägg därtill att man tappat sin bäste målgörare Marvin Sordell till Bolton.

6. Ipswich – Cardiff
Ipswich som försöker hålla sig undan nedflyttningstrecket behöver bara ett par segrar till för att kunna känna sig riktigt säkra. Man ligger på 17e plats och har 12 poäng ned till lagen under strecket. Man ställs mot serietrean Cardiff som jagar direktplatsen till Premier League.

Form:
Ipswich visar strålande form för dagen då man har 3 raka imponerande segrar bakom sig där man bland annat körde över serieledarna West Ham på sin hemmaplan med hela 5-1 för tre matcher sedan. Man har resultatraden 3-1-1 på sina fem senaste matcher.
Cardiff har resultatraden 2-1-2 på sina fem senaste matcher. Man vann senast hemma mot Peterborough men före det hade man två raka förluster och en oavgjord mot tuffare motstånd.

Hemma/Bortastyrka:
Ipswich har 6-1-7 som resultatrad på sin hemmaplan och lagets form är extremt svårbedömd men om man ser till lagets två senaste resultat så pekar den spikrakt uppåt. Man hade för två matcher sedan ledningen mot topplaget Blackpool med 2-0 men slarvade bort det och fick ”bara” 2-2 i den matchen och nu senast fullständigt körde man över serieledarna West Ham med 5-1. Men före dessa två matcherna har man nyligen förlorat mot bottenlaget Nottingham Forest med 1-3 och Watford med 1-2. Men vi får tro att formen är på väg uppåt nu igen.
Cardiff har resultatraden 4-9-3 på bortaplan och som ni ser så kryssar man ofta på bortaplan och nu har man 4 kryss på lagets 6 senaste bortamatcher. Är det dags nu igen kanske? Formen är i mina ögon inge vidare bra på bortaplan då man har 1-3-1 och då ska man veta att förlusten kom mot Leicester nu senast och sedan har man spelat oavgjort mot båda bottenlagen Doncaster och Watford. Segern kom mot Nottingham Forest som även dom är ett bottenlag och den matchen vann man med 0-1 efter en usel match. Nu ställs man mot ett ”topplagsdödadare” och det ska bli intressant att se hur det går.

Inbördesmöten:
Lagen har mött varandra 8 gångar på Ipswich hemmaplan under 2000-talet och Ipswich har vunnit 5 av dessa, spelat oavgjort i 2 och den sista matchen vann Cardiff. Klar fördel Ipswich i inbördesmöten och noterbart är att man vunnit de två senaste säsongerna med 2-0 i båda matcherna.

Skador/Avstängningar:
Ipswich saknar fortsatt Sonko i försvaret, som nu inlett lättare träning efter sin skada, och Lee Bowyer på mitten men laget löste det bra senast då man vann med 0-1 borta mot Portsmouth.
Cardiff saknar fortsatt sin kapten Mark Hudson samt både Stephen McPhail och försvararen Mackay.

Värt att veta:
Ipswich har sin suveräna anfallare Michael Chopra i storform för dagen. Han har gjort mål i tre raka matcher och satt fyra mål i dessa matcherna. Han möter här sin gamla klubb Cardiff.

7. Leeds – Doncaster
Leeds som jagar en playoff plats ligger på 11e plats i tabellen ställs här mot jumbon Doncaster som har hela 7 poäng upp till strecket för att hamna på säker mark.

Form:
Leeds har varit väldigt svårbedömda formmässigt den senaste tiden då man ena dagen spelar strålande fotboll och vinner med ett par mål för att sedan bli överkörda för att återigen vinna med ett par bollar i matchen därpå. Nu har man dock 2 raka psykiskt jobbiga förluster bakom sig då man förlorat båda matcherna med uddamålet efter att ha släppt in mål på tilläggstid. Revanschlustan här bör vara enorm! Resultatraden på de fem senaste matcherna är 2-0-3.
Doncaster ligger sist i Championship och formraden de fem senaste matcherna är 1-2-2 och då ska man även ha med i beräkningarna att man även förlorat mot League One laget Notts county i FA-cupen med 0-2 på sin hemmaplan. Senaste segern kom den 2a Januari, närmare bestämt för fem matcher sedan. Efter det har man två 0-0 matcher och två förluster.

Hemma/Bortastyrka:
Leeds visade fin hemmaform för ett par omgångar sedan då man vann två raka mot Ipswich och Burnley men sedan åkte man på storstryk mot topplaget Birmingham och nu senast förlorade man snöpligt mot Brighton efter att de satt vinstmålet på tilläggstid. Räkna med ett revanschsuget Leeds i den här matchen!
Doncaster är hopplösa på bortaplan och har 2-1-12 som målskillnad och förkrossande målskillnaden 13-33. Man fick överraskande 0-0 senast på bortaplan mot Hull. Före det hade man 6 raka förluster bakom sig och 5-16 i målskillnad på dessa matcher. Jag tror man återigen får det tufft…

Inbördesmöten:
Lagen har bara mött varandra en gång i Championship på Leeds hemmaplan och den matchen vann Leeds med förkrossande 5-2.

Skador/Avstängningar:
Leeds saknar här sin mittfältare Fabian Delph som skadades för två omgångar sedan. Michael Brown gick dock in och gjorde ett bra jobb på hans position i tisdagens match. Positivt för laget är att försvararen Andy O’Brien har börjat träna för fullt igen och ett inhopp i den här matchen är inte omöjligt.
Doncaster får tillbaka mittfältarna Fabien Robert och Martin Woods till den här matchen men det återstår att se om båda är tillräckligt bra tränade för att hamna i startuppställningen. I övrigt har man även sin försvarare Habib Beye som är avstängd här.

Värt att veta:
Leeds har en urvass duo i Ross McCormack och Robert Snodgrass som öser in mål för dagen och tillsammans har det stått för över hälften av Leeds mål. McComack ligger på andra plats i skytteligan och visar full form för dagen!
Doncaster som är jumbo kommer få en tuff avslutning på säsongen. Man sålde sin bäste målskytt Billy Sharp under transferfönstrets öppna del och nu lär man få det tufft offensivt.

8. Nottingham – Coventry
Bottenmöte mellan Nottingham som ligger näst sist i tabellen och Coventry som ligger tredje sist i tabellen. Båda lagen ligger med andra ord under strecket och de är i stort behov av en seger här!

Form:
Nottingham är helt under isen för dagen då man har 0-1-4 som resultatrad på de 5 senaste matcherna. Man har även en storförlust i FA-cupen med 4-0 på bortaplan mot Leicester. Enda poängen man tagit var på hemmaplan mot Watford för två matcher sedan. Man ska dock veta att man värvade friskt under transferfönstrets öppna del och man har spelat upp sig rejält i de två senaste matcherna med dessa spelarna i truppen.
Motståndarna Coventry har 2-0-3 som resultatrad på sina fem senaste matcher och noterbart här är att båda segrarna är tagna på hemmaplan. Man vann senast mot Leeds efter att ha satt segermålet på tilläggstid.

Hemma/Bortastyrka:
Nottingham är ett svagt hemmalag som har 3-3-10 som resultatrad och usla 12-27 i målskillnad. Formen är minst sagt lika usel då man inte vunnit på 8 raka hemmamatcher nu. Senast fick man 1-1 mot bottenkollegan Watford och den matchen var ett fall framåt för Nottingham som spelade ut Watford större delen av matchen. Men före det hade laget 6 raka förluster och brutala 0-12 i målskillnad på dessa matcher. Som ni ser så är man genomusla på sin hemmaplan men som tur är möter man seriens sämsta bortalag.
Coventry är seriens sämsta bortalag och man har 0-3-12 som resultatrad och usla 7-25 i målskillnad. Laget är nu uppe i 8 raka förluster på bortaplan!! Det här är ett helt öppet bottenmöte mellan två genomusla lag.

Inbördesmöten:
Nottingham har under senare tid haft väldigt lätt för Coventry på sin hemmaplan och man ståtar nu med 3 raka segrar mot dem på sin hemmaplan. Under 2000-talet har man vunnit 4 matcher, spelat oavgjort i 1 och 2 matcher har Coventry lyckats vinna. Vi sätter dock ett plus för Nottingham här som alltså har vunnit de tre senaste mötena med Coventry på sin hemmaplan.

Skador/Avstängningar:
Nottingham har många frågetecken inför den här matchen. Det är anfallarna Marcus Tudgay och Ishmael Miller som båda testas sent efter sjukdom och skada. Även försvararna Brendan Moloney och Greg Cunningham kommer testas sent.
Coventry har bekymmer inför dagens match då man saknar viktige Sammy Clingan, Richard Wood och David Bell. Utöver dessa saknas även Conor Thomas, Nathan Cameron och Chris Hussey. Som ni förstår så har Coventry stora problem inför den här matchen.

Värt att veta:
Nottingham som hade stora bekymmer i defensiven lånade under transferfönstrets öppna del in 3 nya backar och samtliga 3 har gått rakt in i backlinjen. Wootton, Higginbotham och Elokobi har alla tagit plats i Nottinghams backlinje. Man lånade även in Adlene Guediora från Wolves och han har varit ruskigt bra i de två senaste matcherna. Många plus för Nottingham som börjat spela upp sig nu efter nyförvärven och när som helst kommer första trepoängaren, redan här?

9. Peterborough – Bristol City
Här har vi ett bottenmöte mellan 19e placerade Peterborough och 21a placerade Bristol City. Det här är en oerhört viktigt match för båda lagen då man inte har råd att tappa poäng i viktiga matcher som dessa.

Form:
Peterboroughs form är genomusel då man har 0-1-4 som resultatrad. Man var nära segern mot Burnley näst senast då man hade ledningen fram till 87e matchminuten då man släppte in kvitteringsmålet och man såg ett fall framåt för Peterborough i den matchen. Men i senaste matchen blev man överkörda på bortaplan mot Cardiff. Frågan är om man kan hitta tillbaka till spelet mot Burnley i den här matchen?
Bristol City visar inte upp någon strålande form direkt men senast hämtade man upp ett 0-2 underläge till 2-2 och det var ett fall framåt för laget. Före den matchen hade laget 3 raka förluster och 0-7 i målskillnad. Det är på hemmaplan man trivs bäst och nu spelar man på bortaplan och då blir det tufft igen. Resultatraden för laget är 1-1-3 på de fem senaste matcherna.

Hemma/Bortastyrka:
Peteborough har 6-2-6 som resultatrad på sin hemmaplan och formen pekar nedåt. Man har formraden 1-1-3 på de 5 senaste matcherna. De två senaste matcherna har dock slutat med förlust då man först åkte på stryk mot Brighton och nu senast mot Portsmouth med hela 0-3. Bättring krävs!
Bristol City är inget vidare bortalag och man har 4-3-9 som resultatrad och usla 13-26 i målskillnad. Formen är genomusel då man har 6 raka förluster bakom sig och något som är än mer uselt är att man har målskillnaden 0-8 på de 5 senaste bortamatcherna. Kass bortaform med andra ord!!

Inbördesmöten:
Lagen har mött varandra 6 gånger på Peterboroughs hemmaplan under 2000-talet. Senaste mötet vanns av Bristol City och det är det enda mötet mellan lagen när de spelat i Championship, övriga matcher har man mött varandra i League One och den senaste matchen där spelades under 2004. Bristol City har hur som helst ett stort övertag då man har vunnit de 4 senaste mötena på Peterboroughs hemmaplan. Övriga 2 matcher vanns av Peterborough under 2001.

Skador/Avstängningar:
Peteborough har frågetecken för försvararen Gabby Zukani och för mittfältaren Tommy Rowe i den här matchen. Båda testas sent.
Bristol City får klara sig utan skadade Cole Skuse här och utöver honom saknar man Louis Carey och man har sent test på Kalifa Cisse

Värt att veta:
Peterboroughs vasse anfallare Paul Taylor har hittat formen igen och gjort mål i de två senaste matcherna nu. Han kan bli värdefull att ha i form till denna matchen.

10. Southampton – Derby
Southampton som slåss för direktplatsen till Premier League ligger på andra plats i tabellen och möter här playoff jagande Derby som ligger på 13e plats i tabellen.

Form:
Southampton har matchats hårt den senaste tiden och har hunnit med 5 matcher på 15 dagar. En av dessa var i FA-cupen där man fick se sig besegrade av ett mer taggat Millwall som vann efter mål på tilläggstid. Man har mött riktigt tuffa motståndare den senaste tiden då man mötte serieledarna West Ham på bortaplan nu senast och spelade 1-1 i den trots det tuffa matchandet. Före den matchen krossade man Burnley på hemmaplan och innan det kryssade man i två raka matcher mot topplagen Birmingham och Cardiff. Jag sätter ett stort plus för Southamptons form men ett frågetecken för det hårda matchandet.
Derby: Derby imponerar inte för dagen och man har 1-2-2 som resulatrade på sina fem senaste matcher. Man har även blivit krossade av Stoke i FA-cupen under denna perioden. Det är framförallt målskyttet man har bekymmer med och man har gått mållösa från 3 av lagets 4 senaste matcher i Championship.

Hemma/Bortastyrka:
Southampton är seriens starkaste hemmalag och man har 12-2-2 som resultatrad och det är imponerande, målskillnaden skrivs till 33-12. Formen är dock inte lika bra som resultatraden då man har de två förlusterna och en av sina oavgjorda matcher inom de 5 senaste matcherna. Man verkar dock vara lite på gång nu igen då man kryssade mot toppkollegan Cardiff nästa senast och slog Burnley med 2-0 i senaste matchen. Nu ska man återigen ha goda chanser att fortsätta på vinstspåret igen.
Derby har 4-4-7 som resultatrad på bortaplan och usla 13-22 i målskillnad. Formen är inget som imponerar heller då man har 1-2-2 som formrad och man har fått gå mållösa från 3 av dessa 5 matcher. Nu möter man tufft motstånd och man bör få det tufft.

Inbördesmöten:
Lagen har mött varandra 6 gånger på Southamptons hemmaplan under 2000-talet och Southampton har vunnit 2 av dessa, Derby har vunnit 2 av dessa och övriga 2 matcher har slutat oavgjort.

Skador/Avstängningar:
Southamptons enda frågetecken inför den här matchen är Frazer Richardson som fick kliva av tisdagens match. Han testas sent men i övrigt finns inga nya skador att rapportera om.
Derby har flera frågetecken inför den här matchen. Mittfältaren Craig Bryson och försvararen Gareth Roberts skadade sig i tisdagens match och båda kommer testas sent här men det mesta talar för att de inte kommer till spel. Man får tillbaka John Brayford från skada här och även han kommer testas sent men mycket talar för att han kommer ”tvingas” att spela om ingen av de förstnämnda kommer till spel.

Värt att veta:
Southampton har seriens skytteligaledare Rickie Lampbert i laget och man värvade nyligen Billy Sharp från jumbon Doncaster och han har redan hunnit presentera sig i målprotokollet. Två vassa spelare som bör komma igång på allvar snart.

11. Hartlepool – Notts County
Hartlepool ligger på 14e plats och ställs här mot 9:e placerade Notts County men man ska veta att bara 2 poäng skiljer mellan lagen så framförallt Hartlepool kan klättra många placeringar genom att vinna här.

Form:
Hartlepool har en hyfsad form för dagen då man har 1-3-1 som resultatrad på sina fem senaste matcher. Senast förlorade man mot förra årets Championshiplag Preston med 1-0 på bortaplan. Före det spelade man 0-0 hemma mot Bournemouth och innan det körde man över Carlisle på sin hemmaplan med 4-0. Noterbart är att båda dessa lagen ligger för Hartlepool i tabellen så hemmastyrkan är viktig för Hartlepool.
Notts County har även dom bra form då man har 2-2-1 som resultatrad på sina fem senaste matcher. Man har vunnit de två senaste matcherna med uddamålet och innan det hade man två raka kryss. Segrarna är dock tagna mot bottenlag och nu möter man lite tuffare motstånd.

Hemma/Bortastyrka:
Hartlepool har 4-3-8 som resultatrad på sin hemmaplan och det är inget som imponerar. Men hemmaformen pekar dock spikrakt uppåt då man slagit jumbon Rochdale med 2-0 och krossat ligasjuan Carlisle med 4-0 i två av de tre senaste matcherna. Nu senast gjorde man en bra match men fick bara 0-0 mot ligaåttan Bournemouth. Som ni ser så har man 3 raka utan förlust och 6-0 i målskillnad på dessa.
Notts County plockar de flesta av sina poäng på hemmaplan för på bortaplan trivs man inte alls. Man har resultatraden 4-2-9 och formen är genomusel. Man vann visserligen senast borta mot Walsall med 0-1 men det säger inte så mycket då Walsall ligger tredje sist i tabellen och är ett av seriens sämsta hemmalag. Nu möter man tuffare motstånd och före segern mot Walsall hade Notts County 4 raka förluster i ligaspelet!

Inbördesmöten:
Lagen har mött varandra 3 gångar på Hartlepools hemmaplan och 2 matcher har slutat oavgjort och 1 match vanns av Hartlepool.

Skador/Avstängningar:
Hartlepool har inga nya skador att oroa sig över.
Notts County har sena test på Alan Judge och lagets viktige kapten Bishop som båda skadade sig i tisdagens match. Man saknar fortsatt försvararen Stephen Hunt och målvakten Rob Burch.

Värt att veta:
Notts County har sin bäste anfallare Lee Hughes i fin form då han gjort mål i lagets två senaste matcher. Se upp för honom!

12. Tranmere – Charlton
I den här matchen är det botten mot toppen kan man säga. Tranmere ligger på 17:e plats och försöker hålla sig kvar i serien medan Charlton leder serien med hela 8 poäng före serietvåan.

Form:
Tranmere trivs bäst på sin hemmaplan där man plockar de flesta av sina poäng. Man har formraden 0-3-2 på sina fem senaste matcherna och förluster har inte helt oväntat kommit på bortaplan. Nu spelar man hemma igen men man möter tuffast möjliga motstånd i serieledarna Charlton.
Charlton har 4-1-0 som resultatrad och man imponerar för tillfället. Samtliga segrar är dock vunna med uddamålet och det är något oroande. Trots de många segrarna så vill jag sätta ett frågetecken då man spelat riktigt dålig fotboll. Det är kanske synd att klaga på ett lag som radar upp segrarna men man gör det utan att imponera och förr eller senare bör en smäll komma. Nu möter man visserligen ett bottengäng och man bör vinna men större under har skett.

Hemma/Bortastyrka:
Tranmere plockar i princip alla sina poäng på sin hemmaplan där man trivs allra bäst. Man har 5-7-3 som resultatrad och som ni förstår så är det inte helt lätt att vinna mot dem på deras hemmaplan. Man har fyra raka utan förlust bakom sig varav de tre senaste matcherna har slutat oavgjort. Nu väntar dock tuffast möjliga motstånd…
Charlton är överlägset bästa bortalaget i serien och man har 11-2-2 som resultatrad och fina 25-11 i målskillnad. Man har 3-1-1 som resultatrad på de 5 senaste matcherna och man har nu två raka 1-0 segrar på bortaplan bakom sig.

Inbördesmöten:
Lagen har bara mött varandra 2 gånger på Tranmeres hemmaplan under 2000-talet och det var under de två senaste säsongerna. Charlton vann en av dessa med 0-4 och den andra matchen slutade 1-1.

Skador/Avstängningar:
Tranmere får klara sig utan duon David Raven och Bakayogo här. Man har även stort frågetecken för suveräna Ian Goodison som skadade sig i tisdags. Han kommer testas sent här.
Charltons kapten Jackson utgick skadad i tisdags och det finns många frågetecken kring honom här. Det mesta talar för att han får vila den här matchen och likaså ett par andra spelare då Charlton kommer matchas tufft framöver och det kommer tuffare matcher än den här längre fram. Ett stort plus är att laget får tillbaka mittfältare Darel Russell från avstängning.

Värt att veta:
Charltons Bradley Wright-Phillips ligger på andra plats i skytteligan men har ingen riktig form för dagen, annat är det för anfallskollegan Johnnie Jackson som satte två mål senast.

13. Walsall – Wycombe
Här har vi ett riktigt bottenmöte mellan två lag som kämpar för sin överlevnad. Det skiljer endast en poäng mellan dem så det här lär bli en riktigt tuff drabbning.

Form:
Walsall imponerar inte för dagen då man har 0-3-2 som resultatrad och noterbart är att man förlorat det två senaste matcherna man spelat. Det är dock bottenmöte och man möter seriens sämsta bortalag.
Wycombe trivs bästa på sin hemmaplan där man plockar de flesta av sina poäng. På bortaplan får man ofta stora problem. Man har resultatraden 2-0-3 på sina fem senaste och segrarna är inte helt oväntat tagna på hemmaplan.

Hemma/Bortastyrka:
Walsall har 3-6-6 som resultatrad på sin hemmaplan och det är inget som imponerar direkt. Man har 1-3-1 som resultatrad på sina 5 senaste matcher men det är inget som imponerar direkt då man förlorade senast mot svaga Notts County och före det kryssa man mot jumbon Rochdale. Man kryssade i och för sig även mot 8e placerade Bournemouth också.
Wycombe har 2-3-10 som resultatrad och genomusla 18-33 i målskillnad. Lagets form är genomusel då man har 9 raka utan seger bakom sig på bortaplan. Det är framförallt defensivt som laget har stora bekymmer då man släppt in 13 mål på de 4 senaste matcherna som man också har förlorat. Inte mycket som talar för att Wycombe ska vakna här utan det mesta talar för att man får 5e raka förlusten på bortaplan här.

Inbördesmöten:
Lagen har mött varandra 4 gånger på Walsalls hemmaplan under 2000-talet och Walsall har vunnit samtliga dessa matcher så klar fördel Walsall som verkar ha lätt för Wycombe på sin hemmaplan.

Skador/Avstängningar:
Walsall kan få tillbaka duktige målvakten Jimmy Walker och suveräne målgöraren Jon Macken till den här matchen. Båda testas sent och är de tillbaka här så sätter vi stort plus för Walsall. Man får dock klara sig utan försvararen Daryl Westlake.
Wycombe har inga nya skador att oroa sig över..