Den gula ubåten Villarreal har två säsonger bakom sig med 6:e platser i La Liga, vilket är riktigt bra med tanke på att laget var nykomlingar för två säsonger sedan. Flertalet nyckelspelare har försvunnit för laget, men trots detta tror jag Villarreal kan ordna en europaplats återigen.

Villarreal_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 16

Placering förra säsongen: 6:a i La Liga

In: Soldado (Tottenham), Castillejo (Malaga), Pereira (Valladolid), Pantic (Cordoba), Barbosa (Sevilla), Samu Garcia (Malaga), Baptistao (Atletico), Areola (PSG)

Ut: Vietto (Atletico), Aquino (Tigres), Gio dos Santos (LA Galaxy), Cheryshev (Real Madrid), Campbell (Arsenal), Uche (Tigres), Dorado (Rayo), Perez (Espanyol), Marcos (Lugo), Cani (Deportivo), Moreno (Espanyol)

Kommentar:

Villarreal har sett starka ut på försäsongen där laget har fem vinster och tre oavgjorda på sina åtta träningsmatcher. Frågan är om bredden finns där för att tillhöra topp 6?

Kikar vi först till spelare som lämnat är det ett gäng väldigt kapabla herrar. Vietto, Gio dos Santos, Cheryshev och Uche bar offensiven hos Villarreal förra säsongen, så givetvis är det tufft att bli av med samtliga dessa. I övrigt är det inte så farliga förluster där bland annat Moreno klivit över till Espanyol för att få lite mer speltid.

Spelare in hittar vi ett par intressanta herrar, framförallt framåt i planen då. Castillejo och Samu Garcia hämtades från Malaga och dessa två visade redan förra säsongen att de håller mot samtliga lag i ligan. Sedan är det mycket intressant att få se Soldado tillbaka i Spanien igen. Han var riktigt bra i Valencia och kan han hitta tillbaka till den formen blir han nyttig för den gula ubåten.

Passningsspelet och spelat hemma på El Madrigal tror jag är två viktiga nycklar för att Villarreal ska lyckas denna säsong.

/e@sy