Vi går vidare med Valencia som plockade en fin fjärdeplacering förra säsongen, vilket innebär att laget ska kvala till Champions League nu i dagarna. Valencia har fått behålla stora delar av laget från förra säsongen och ska kunna utmana om en europaplats även denna säsong.

Valencia_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 80

Placering förra säsongen: 4:a i La Liga

In: Santi Mina (Celta Vigo), Bakkali (PSV), Matthew Ryan (Club Brugge), Barbosa (Braga)

Ut: Ruiz (Villarreal), Otamendi ? (Man City), Ruiz & Ibanez (Granada), Fede (Deportivo), Guardado (PSV)

Kommentar:

Valencia har som sagt fått behålla stora delar av förra årets lag och det är alltid en stor fördel tycker jag. Spelarna känner varandra och spelet borde sitta relativt tidigt in på säsongen.

Börjar vi först med att kika på spelare ut så är det inte många förluster som svider. Många av de spelare som är med på ut-listan har redan varit utlånade på grund av att dem inte platsar i Valencia. Men nu är Otamendi så gott som klar för Manchester City och det är ett riktigt tungt avbräck för Valencia. Han var deras klart bästa försvarare förra säsongen.

Kikar vi på spelare in så är ynglingen Santi Mina riktigt intressant. Han fick sparsamt med speltid i Celta Vigo förra säsongen men gjorde det riktigt bra när han väl hoppade in. Känns som en kille med mycket utveckling i, fast lite osäkert kort trots allt. I övrigt är det inga större namn som värvats in, utan det känns mest som spelare ämnade för inhopp.

Valencia känns ungefär lika starka som förra året och kommer kriga om en europaplats. Frågan är hur försvaret klarar sig utan Otamendi?

/e@sy