Vi har bara fem lag kvar att ta oss igenom och idag är det Sevilla som står på tur. Laget har många nya namn i truppen och det lär ta lite tid innan spelet sitter fullt ut. Försvarsspelet blir viktigt för Sevilla i år, och där har man inte lyckats särskilt bra på försäsongen.

Sevilla_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 66

Placering förra säsongen: 5:a i La Liga

In: Konoplyanka (Dnipro), Rami (Milan), Kakuta (Chelsea), Immobile (Dortmund), Escudero (Getafe), Krohn-Dehli (Celta Vigo), N’Zonzi (Stoke)

Ut: Bacca (Milan), Iago Aspas (Celta Vigo), Navarro & Arribas (Deportivo), M’Bia (Trabzonspor), Deulofeu (Everton), Vidal (Barcelona), Barbosa (Villarreal),  Baba, Hervas & Manu del Moral (oklart)

Kommentar:

Sevilla har tappat ett par nyckelspelare från förra säsongen men har ändå hittat väldigt intressanta ersättare till dessa. Offensivt är jag övertygad om att Sevilla kommer klara sig, men efter 5-4 förlusten mot Barcelona finns det en del att jobba på defensivt.

Kikar vi till spelare som lämnat är de stora förlusterna M’Bia, Bacca och Vidal. M’Bia var en gigant på det defensiva mittfältet förra säsongen och jag kan tycka att den tyngden saknas lite nu. Bacca gjorde en hel del viktiga mål förra säsongen, men där tycker jag ändå att Sevilla har väldigt bra alternativ i dagsläget.

Bland de spelare som tillkommit hittar vi en rad intressanta namn. Börjar vi med Konoplyanka såg vi i Europa League hur viktig han var för sitt Dnipro, som mötte just Sevilla i finalen. Kakuta hade lekstuga i Rayo förra säsongen och är en perfekt spelare att kasta in från bänken. Immobile har haft ett par tröga säsonger i ryggen, men vet vart målet är. Dansken Krohn-Dehli var kanske den bästa spelaren i Celta Vigo förra säsongen och kommer tillföra mycket på mitten. Enda riktiga defensiva värvningen är Rami, som jag inte är överförtjust i.

Sevilla har en del skador defensivt just nu och med tanke på hur det sett ut på försäsongen i försvaret så vill det till att man får tillbaka en del spelare där. Ska dock kunna slåss om en CL-plats i slutändan.

/e@sy