Vi fortsätter genomgången av La Liga-lagen och tar oss till San Sebastian, där Real Sociedad håller till. Baskerna hade en mindre lyckad fjolårssäsong och siktar nu uppåt i tabellen. Laget har förstärkt på den position som inte alls fungerade under förra säsongen, men är det tillräckligt?

sociedad_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 69

Placering förra säsongen: 12:a i La Liga

In: Jonathas (Elche), David Concha (Racing), Bruma (Galatasaray), Raul Navas (Eibar), Diego Reyes (Porto)

Ut: Estrada (Alaves), Elustondo (Athletic), Zubikarai (oklart), Diego Ifran (Peñarol), Cadamuro (oklart), Gaztanaga (Numancia), Hervias (Oviedo), Finnbogason (Olympiakos)

Kommentar:

Sociedad hade en tuff fjolårssäsong då lagets stora stjärna, Carlos Vela, gick småskadad mest hela säsongen. David Moyes fick ordning på försvarsspelet, men utan Vela framåt så hade laget svårt att sätta dit bollarna, och då vinner man inga matcher.

Kikar vi på nyförvärv så är förhoppningarna att Jonathas ska lösa dessa målskytteproblem. Den reslige brassen gjorde succé i Elche förra säsongen och kan mycket väl ta ytterligare ett steg i ett bättre lag. Men Jonathas har lite problem med attityden och frågan är hur bra han är på att anpassa sig när han inte längre är den stora stjärnan i laget. Men helt klart en mycket intressant värvning av ”La Real”. I övrigt tycker jag att Raul Navas är en bra värvning för att bredda det defensiva.

Spelare ut är inte kännbart för Sociedad då det inte är någon startspelare som lämnat. Enda lilla avbräcket är Elustondo som gick till baskiska rivalen Athletic, men han kan ersättas. Finnbogason fick chansen förra säsongen men floppade rejält måste man säga, så där stärks laget när Jonathas nu kommer.

Viktiga för Sociead denna säsong är att Carlos Vela får vara skadefri samt att Jonathas levererar. Då kan det bli topp 8 för La Real.

/e@sy