Real Madrid hade ingen lyckad fjolårssäsong där man blev tvåa i ligaspelet och inte räckte hela vägen i Champions League. Nu tar laget sikte på titlarna och truppen känns starkare än förra säsongen.

realmadrid_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: Alla (Aldrig åkt ur)

Placering förra säsongen: 2:a i La Liga

In: Kovacic (Inter), Asensio (Mallorca), Casilla & Vazquez (Espanyol), Cheryshev (Villarreal), Danilo & Casemiro (Porto)

Ut: Casillas (Porto), Khedira (Juventus), Hernandez (Man United), Pacheco (Alaves)

Kommentar:

Real Madrid hade som sagt en blek fjolårssäsong utan några större titlar, och det är en kräsen publik hemma på Santiago Bernabeu. Benitez är ny på tränarposten och han har ett väldigt pressat jobb framför sig, för folk förväntar sig titlar.

Det har inte hänt jättemycket på spelarfronten för Real Madrid om vi ska vara ärliga, men laget är starkare än förra året på papperet. Kovacic och Danilo är de två tyngsta värvningarna, men samtidigt inga spelare som Real Madrid står och faller med. Stommen från förra säsongen är kvar och extra viktigt är det att Ramos kritade på ett nytt kontrakt.

Spelare ut inte heller där mycket att orda om. Casillas är en klubbikon, men börjar bli till åren och är inte lika bra längre. Khedira hade stora skadebekymmer förra säsongen och kom aldrig till sin rätt. Hernandez stod för en del bra inhopp men är ingen spelare som publiken på Bernabeu kommer sakna.

Real Madrid har inte glänst allt för mycket i träningsmatcherna och nu är det upp till bevis när serien drar igång på El Molinon mot nykomlingen Sporting Gijon.

/e@sy