Vi fortsätter på spåret nykomlingar och tar oss en närmare titt på den tredje och sista nykomlingen i La Liga – Real Betis. De grönvita från Sevilla spelade i segundan förra säsongen men det blev en kort sejour i andraligan efter att laget vunnit serien och knep en av två direktplatser. Många i laget vet vad La Liga handlar om och jag tror Betis klarar sig kvar utan större bekymmer.

betis_200x200

 

Antal säsonger i La Liga: 48

Placering förra säsongen: 1:a i segundan (direktplats)

In: Van der Vaart (Hamburg), Piccini (Fiorentina), Digard (Niza), Petros (Corinthians), Tarek (Gouna), Portillo (Malaga), Pezzella (River Plate)

Ut: Rodas (Cordoba), Cedrick (Colombus), Chuli (Almeria), Nono (oklart), Casado (Ponferradina), Pacheco (Alaves), Agra (Madeira)

Kommentar:

Betis hade en knackig start på säsongen i segundan och övertygade inte alls till en början. Det kändes som många gled runt på gamla meriter och inte riktigt förstod att det krävdes jobb för att ta sig tillbaka till högstaligan. Men så småningom fick man ordning på spelet och kunde defilera in i mål de sista omgångarna.

Kikar vi till spelare in så sticker en herre ut lite extra, nämligen Rafael van der Vaart. Holländaren har en gedigen meritlista och även fast han knappast är på toppen av sin karriär så kan han bli oerhört nyttig för Betis. Han har en otroligt fin passningsfot och dessutom har han ett riktigt fint skott. I övrigt är det väl inte så mycket att hurra för kanske, möjligen Portillo som var på lån till Betis redan förra säsongen. En spelare som varit en talang allt för länge nu, men inte riktigt tagit det sista steget.

Jag tror Betis klarar sig kvar och det är tack vare den rutin som finns i laget, jag tänker då främst på Ruben Castro samt Jorge Molina. Två spelare som spelat många matcher i La Liga tidigare och stänkt in en del mål. Den rutinen blandat med ungdomlig hunger tror jag kan bli vägvinnande för Betis. Sedan ska vi även nämna publiktrycket hemma på Benito Villamarin. Det högsta publiksnittet i segundan förra säsongen och klubben har sålt otroligt många säsongskort även till den här säsongen. Betis blir kvar i La Liga minst en säsong till!

/e@sy